Peste 1.880 de elevi vâlceni s-au înscris la BAC-ul din toamnă

25 Iul 2012

ORGANIZARE. „Vor fi aproximativ câte 450 – 470 de elevi în fiecare centru de examen, iar cele patru centre organizate din Râmnic sunt dotate cu camere video pentru a preveni eventualele fraude. În această perioadă au loc pregătirile suplimentare, profesorii care s-au oferit voluntar afişându-şi programul la fiecare şcoală” – ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Adina Dobrete.

Peste 1.880 de candidaţi s-au înscris în judeţul Vâlcea pentru cea de-a doua sesiunea a examenului de Bacalaureat, ce va începe în data de 20 august 2012, ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Adina Dobrete. Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an va fi organizata în 4 de centre de examen din Rm. Vâlcea: Grupul Şcolar Ferdinand, Liceul Economic, Colegiul Naţional „Matei Basarab” şi Grupul Şcolar Energetic. Lucrările candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de examinare, centru ce nu a fost stabilit până acum. „Vor fi aproximativ câte 450 – 470 de elevi în fiecare centru de examen, iar cele patru centre organizate din Râmnic sunt dotate cu camere video pentru a preveni eventualele fraude. În această perioadă au loc pregătirile suplimentare, profesorii care s-au oferit voluntar afişându-şi programul la fiecare şcoală” – ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Adina Dobrete.

Înscrierile pentru sesiunea din toamnă a Bacalaureatului au avut loc în perioada 16-20 iulie 2012, iar proba A, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, va fi susţinută în perioada 20 - 21 august, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului. Proba B, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, se va desfăşura în intervalul 20-22 august. Proba C, privind evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, se va derula între 21 şi 22 august, iar proba D, de evaluare a competenţelor digitale va avea loc în perioada 23 - 24 august. În data de 27 august 2012 vor începe probele de examen scrise, care se vor desfăşura pe parcursul a patru zile. Aşadar, în data de 27 august elevii vor avea de susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, iar la 28 august, proba scrisă la limba şi literatura maternă. Proba scrisă obligatorie a profilului va fi susţinută pe 29 august, iar ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi a specializării, va avea loc pe 31 august.

Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din toamnă vor fi afişate în data de 2 septembrie, iar eventualele contestaţii se pot depune în aceeaşi zi, ulterior în data de 5 septembrie urmând a se afişa rezultatele finale.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...