Primarii au fost „sabotaţi” de preşedintele Tribunalului Vâlcea

22 Iul 2012

CONTROVERSE. Tragerea la sorţi electronică a preşedinţilor secţiilor de votare din judeţul Vâlcea i-a nemulţumit total pe liderii partidelor politice, dar şi pe primarii localităţilor ce îşi stabiliseră deja pionii în punctele sensibile. Surpriza lor a fost mare la sfârşitul săptămânii trecute, când preşedintele Tribunalului Vâlcea, Petre Dinescu, a anunţat că nu va ţine cont de alegerile edililor şi că preşedinţii celor 428 de secţii de votare vor fi aleşi electronic.

Bătaie mare pe posturile de preşedinţi ai secţiilor de votare în judeţul Vâlcea. Pentru cele 87 de secţii de votare din municipiul Rm. Vâlcea s-au înscris în luptă nu mai puţin de 400 de tineri absolvenţi ai facultăţilor de drept, în timp ce pentru celelalte 341 de secţii de votare din 88 de localităţi ale judeţului s-au „bătut” 500 de persoane ce provin din diferite domenii de activitate. Aşadar, dacă în Râmnic s-au preferat juriştii, în mediul rural s-a ţinut cont de listele trimise de primari, dar nu şi de poziţia pe care aceştia o stabiliseră pentru fiecare om în parte. Preşedintele Tribunalului Vâlcea, Petre Dinescu, a ţinut să precizeze că, riscând să-i supere pe edilii localităţilor vâlcene, a decis ca cei ce vor conduce secţiile de votare să fie aleşi electronic. „În conformitate cu articolul 26 din Legea Referendumului vom organiza tragerea la sorţi a preşedinţilor secţiilor de votare în judeţul Vâlcea. Listele sunt cele întocmite în conformitate cu textul legii menţionat şi am avut în vedere, pentru zonele rurale şi nu numai, stabilirea preşedinţilor secţiilor de votare ţinându-se seama şi de domiciliul acestora. În situaţia aceasta am acceptat listele primarilor din localităţile judeţului Vâlcea cu persoanele pentru comunele respective. Însă, nu vom accepta, pentru că nu este posibil, să tragem la sorţi aşa cum ni s-au trimis. O să stau de vorbă şi cu domnul prefect ca pentru alegerile viitoare listele să nu mai vină cu persoanele deja alese, pentru că noi vom proceda la tragere la sorţi. Iar, mai apoi, primarii vor vedea că nu i-am aşezat pe preşedinţi aşa cum au vrut ei şi vor încerca să găsească fel şi fel de pretexte ca să îi numim. Prefectura a cenzurat propunerile primarilor de aşa manieră încât ceea ce facem acum, aşa să rămână” – a declarat preşedintele Tribunalului Vâlcea, Petre Dinescu.

Alegerea electronică a preşedinţilor secţiilor de votare din judeţul Vâlcea i-a nemulţumit total pe primari, care, la scurt timp după ce s-a încheiat procedura de la Tribunalul Vâlcea, au solicitat schimbarea lor. Decizia preşedintelui Tribunalului Vâlcea a fost însă irevocabilă, iar preşedinţii vor mai fi schimbaţi doar dacă se pune problema unor situaţii extreme: boala gravă sau moartea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...