Ministerul Turismului, cu ochii pe pârtia de schi de la Obârşia Lotrului

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 6 iulie a.c., o delegaţie a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condusă de Fred Kolman, a analizat fiecare detaliu al proiectului de construire a pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului. Specialiştii MDRT au cerut o situaţie clară a plăţilor efectuate de constructor, verificând atent fiecare leu cheltuit. Ei au constatat astfel că există lucrări executate în avans la pârtia de schi de la Obârşia Lotrului, lucrări în valoare totală de 5 milioane de euro.  Trebuie menţionat că suma totală a lucrărilor de la Obârşia Lotrului este de aproximativ 39 de milioane de euro, iar până la această oră, firma constructoare SC Acomin S.A. a primit doar 15 milioane de euro.

Lucrările la pârtia de schi de la Obârşia Lotrului sunt avansate, în prezent fiind montate şi verificate toate telegondolele, instalaţia de susţinere şi funcţionare a acestora şi a teleschiului fiind funcţionale şi avizate de ISCIR. În luna iunie a acestui an au început lucrările la parcarea supraetajată, însă pentru finalizarea întregului complex mai este necesară alocarea sumei de 10 milioane de euro, bani ce vor veni în tranşe stabilite de Ministerul Turismului.

În final, delegaţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a vizitat întreaga zonă de la Obârşia Lotrului pentru a vedea potenţialul turistic, dar a mers şi în golul alpin, acolo unde se va construi un lac artificial de 5 hectare şi 10 metri adâncime, ce va alimenta tunurile de zăpadă artificială.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...