Poliţiştii rutieri au „vânat” şoferii alcoolici din Vâlcea

CONTROALE. Oamenii legii au dat nu mai puţin de 223 de amenzi în valoare totală de 59.510 lei. Poliţiştii rutieri au reţinut şase permise de conducere pe o perioadă de trei luni de zile şi au întocmit 3 dosare penale pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice.   

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă seara spre duminică, poliţiştii rutieri vâlceni au organizat o razie de amploare în municipiul Rm. Vâlcea şi în localităţile limitrofe, fiind însoţiţi de jurnalişti. Ei au urmărit în special depistarea şoferilor ce au consumat băuturi alcoolice, iar mai apoi, în inconştienţa lor, s-au urcat la volan. Razia s-a dorit a fi un „avertisment al poliţiei rutiere, lansat tuturor celor care circulă pe drumurile publice, deseori în dispreţul legii rutiere”. În timpul acţiunii au fost sute de maşini oprite în trafic şi verificate, poliţiştii rutieri reuşind să reţină şase permise de conducere pe o perioadă de trei luni de zile şi să întocmească 3 dosare penale pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai mult decât atât, au fost aplicate nu mai puţin de 223 de contravenţii în valoare totală de 59.510 lei.

S-a îmbătat la pescuit şi s-a urcat la volan

O echipă a publicaţiei noastre a însoţit o autospecială a Poliţiei Rutiere pe raza municipiului Rm. Vâlcea şi în localităţile limitrofe, ocazie cu care nu mai puţin de patru şoferi au fost depistaţi că au consumat băuturi alcoolice. Primul conducător auto descoperit de poliţişti se deplasa pe raza localităţii Vlădeşti, el refuzând să oprească la semnalul oamenilor legii. A urmat o urmărire ca în filme pe străzi lăturalnice şi fără iluminat public, însă până la urmă poliţiştii au reuşit să-l determine să oprească. În momentul în care l-au pus să sufle în aparatul etilotest, s-a constatat că motivul fugii sale a fost că şoferul consumase băuturi alcoolice, rezultând o concentraţie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul s-a ales cu o amendă de 630 de lei şi cu permisul ridicat pe o perioadă de trei luni de zile.

La scurt timp, în zona Troianu, un bărbat ce a mărturisit că venea de la o partidă de pescuit a fost surprins de poliţişti beat criţă la volan. Cornel Anghel, din Rm. Vâlcea, avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, el fiind condus imediat la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru a i se recolta probe în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal. „Legislaţia românească interzice şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice. Dacă se depăşeşte o concentraţie de 0,80 g/l alcool pur în sânge ori se depăşeşte 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat fapta nu mai reprezintă contravenţie, ci infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare până la 5 ani” – ne-a spus agentul de poliţie Raoul Păunescu.

Barbu de la kilometrul 7, prins beat la volan

Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul a patru ore, timp în care poliţiştii rutieri au oprit sute de maşini spre verificare. Cele mai multe autovehicule au fost oprite pe strada Carol din municipiu, acolo unde oamenii legii bănuiau că vor „vâna” mulţi şoferi aflaţi în stare de ebrietate. Nu mică ne-a fost mirarea să vedem că unul dintre cei care au picat în „plasa” poliţiştilor rutieri a fost patronul pensiunii – restaurant Casa Oltenească, Corneliu Barbu, cunoscut în mediile vâlcene şi ca „Barbu de la kilometrul 7”. Aşadar, acesta a fost oprit în trafic de poliţişti pentru un control de rutină, însă în momentul în care i s-a impus să sufle în aparatul etilotest s-a constatat că avea o concentraţie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Corneliu Barbu a fost, astfel, amendat cu suma de 630 de lei şi a rămas fără permis de conducere pe o perioadă de trei luni de zile, fiind nevoit să-şi lase maşina şi să meargă pe jos acasă.

La finalul raziei, un alt şofer, Andrei Pătru, a fost surprins de poliţişti în stare de ebrietate la volan. El s-a dovedit a fi recalcitrant, fiind nemulţumit că este pozat şi filmat. Poliţiştii l-au calmat însă când i-au arătat că avea o concentraţie 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind amendat cu suma de 630 lei şi luându-i-se permisul de conducere pe o perioadă de 3 luni de zile.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...