BREAKING NEWS: Angajaţii de la Oltchim au cerut în stradă salvarea combinatului

PROTEST. "Oltchim dispare, Vâlcea moare" – au strigat în cor sindicaliştii de la Oltchim.

CLAUDIA STANCIU

Îngrijoraţi de situaţia tot mai disperată a combinatului Oltchim, angajaţii societăţii vâlcene au protestat joi, 5 iulie a.c., în Râmnic, încercând în acest mod să tragă un semnal de alarmă. Sindicaliţtii au pornit din faţa Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea şi s-au oprit la Prefectură. La miting au fost prezenţi în jur de 800 de salariaţi ai Oltchimului, aceştia având la ei bannere şi pancarte inscripţionate cu mesaje pentru autorităţile judeţene, dar şi pentru cele centrale. Printre mesajele transmise de ei se numără: "Trei guverne au trecut şi Oltchim nu a pornit", "Oltchim dispare, Vâlcea moare", "Viitor pentru Oltchim, petrochimia Arpechim". În momentul în care au ajuns în faţa Prefecturii Vâlcea, liderul de sindicat Mihai Diculoiu şi-a îndemnat colegii la unitate şi solidaritate. "Oltchim nu trebuie să moară. Nu vrem falimentul. Trebuie să rămânem uniţi. Sperăm să fie alături de noi şi parlamentarii vâlceni. Din păcate, nu sunt. Noi vrem să funcţionăam în sistem integrat, asta e soluţia.  I-am trimis doleanţele noastre şi premierului Ponta care nu ne-a răspuns nimic" – a spus liderul Sindicatului Liber Oltchim.

Trebuie menţionat că în faţa sindicaliştilor vâlceni au venit, încă de la început, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, dar şi subprefectul Aurora Gherghina. Cel care a sosit după mai bine de o oră a fost prefectul Mircea Nadolu, care a fost huiduit copios de sindicaliştii combinatului Oltchim, aceştia din urmă cerându-i demisia dacă în maximum 30 de zile nu rezolvă problema societăţii vâlcene. Surprinzător, prefectul Nadolu i-a tratat cu dispreţ pe angajaţii de la Oltchim şi după ce le-a spus câteva cuvinte de admonestare, a plecat în grabă: "Demisia cui vreţi, măi? Eu nu pot rezolva problema, poate numai ministerul!".

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a stat până la final alături de angajaţii Oltchim, aceştia aplaudându-l pentru eforturile sale de a salva combinatul. "Sunt alături de dumneavoastră, aşa cum am fost întotdeauna. Am fost la minister şi am cerut sprijin de 40 de milioane de euro. Guvernul poate salva 10.000 de locuri de muncă", a spus preşedintele CJ.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...