Veteranii de război "aruncaţi" din autobuzele firmei Matdan

27 Iun 2012

• Şoferii MatDan îşi bat joc de veteranii de război, le iau biletele şi-i dau jos din autobuze. În judeţul Vâlcea au supravieţuit timpului aproximativ 4.000 de veterani şi văduve ale veteranilor de război, aproape toţi au fost supuşi unor umilinţe gratuite fie de comisiile judeţene de fond funciar, fie de angajaţii unor firme private. Mai nou sunt aruncaţi din autobuze pentru că folosesc bilete de transport gratuite. O jignire imensă în condiţiile în care firmele de transport călători primesc miliarde de lei pentru curse de transport neefectuate, deci inexistente.

Şoferii firmei de transport SC MatDan SRL încalcă din nou legea. De această dată cei vizaţi sunt veteranii şi văduvele de război care au făcut imprudenţa să se urce în autobuzele respectivei firme cu bilete gratuite oferite de statul român. Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Vâlcea a sesizat Prefectura Vâlcea cu privire la tratamentul inuman, lipsit de respect, la care sunt supuşi veteranii de război care circulă pe ruta licitată de firma MatDan. Aceştia sunt daţi jos din autobuze, după ce li se rup biletele, cu toate că acestea  sunt valide.  Problema a fost rezolvată parţial de subprefectul Aurora Gherghina în cadrul şedinţei de Comisiei de Acord Civic, prin implicarea  directorului ARR Vâlcea, Florinel Butnaru.

Acesta a declarat că situaţia a fost scăpată sub control intenţionat de fostul guvern pentru favorizarea transportatorilor în campania electorală. Butnaru a declarat că ARR şi-a pierdut atribuţiile de control acestea fiind repartizate unui inspectorat înfiinţat doar pe hârtie, deoarece în realitate nu a funcţionat nici măcar o zi. „Acum aud pentru prima dată. Din data de 4 decembrie 2011 noi nu mai avem dreptul de control în trafic. Până la data respectivă avem posibilitatea sancţionării prin controale mixte cu poliţia în care controlam acele firme zilnic atât în trafic, cât şi la sediu. Ştiu că anul trecut a fost o situaţie similară în care a fost implicată firma Obadă, patronii au luat banii pe acele bilete, dar veteranii nu au beneficiat de curse. A fost condamnată la trei ani cu suspendare, dar a făcut recurs la Curtea de Apel Piteşti. Este vorba de câteva miliarde de lei vechi care se dau pentru acele bilete, unele firme primesc 4 miliarde, altele şase, altele opt miliarde lei vechi. Acum s-a înfiinţat, prin scindarea ARR, acel inspectorat de stat privind controlul traficului rutier, dar el există doar pe hârtie, nu au nici sediu, nici oameni. La Vâlcea există un singur om, deşi legea prevede cel puţin doi şi din această cauză are mâinile legate, pentru că nu poate să dea decât avertismente. Am înţeles că-l vor desfiinţa şi se va reveni la formula veche, până atunci însă am să-i propun domnului Cîlea să se ocupe de acest aspect, pentru că instituţia pe care o conduce are atribuţii în acest sens” - a precizat Butnaru.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...