Florin Smeureanu a organizat BAC-ul în cele mai bune condiţii

13 Iun 2012

EXAMENE. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a pregătit 27 de centre pentru probele orale şi 11 centre pentru probele scrise. În primele trei zile în care a avut loc proba de competenţe lingvistice la Limba şi literatura română, nu s-a înregistrat niciun incident, semn că actuala conducere a învăţământului vâlcean, în fruntea căruia se află Florin Smeureanu, a organizat examenul de bacalaureat ca la carte. 

La începutul săptămânii, absolvenţii clasei a XII-a au intrat în probele de foc ale bacalaureatului. La nivelul judeţului Vâlcea vor susţine probele nu mai puţin de 4.070 de liceeni, dintre care 760 sunt cei ce nu au luat bacalaureatul în seriile anterioare. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a pregătit 27 de centre pentru probele orale şi 11 centre pentru probele scrise. Luni, 11 iunie 2012, a avut loc prima probă de competenţe lingvistice la Limba şi literatura română, susţinând examenul oral 1.182 de elevi. „Cei mai puţini elevi au fost înscrişi la Grupul Şcolar Pleşoianu, doar 9. Din câte ne-au spus, le-a fost frică să se înscrie, ei dorind doar să înveţe o meserie. În rest, totul a fost organizat în aşa fel încât să nu avem probleme şi îi asigur pe vâlceni că scopul nostru este să ducem cu bine la capăt acest examen” – ne-a declarat inspectorul - şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, profesor Florin Smeureanu.

În timpul BAC-ului, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare. Candidaţii prinşi cu astfel de materiale vor fi eliminaţi din examen de către preşedintele comisiei, indiferent dacă acestea au fost sau nu folosite.

Calendarul BAC-ului 2012

• 11-13 iunie - oral română

• 13-15 iunie - oral limba maternă

• 18-22 iunie - evaluare competenţe digitale

• 25-27 iunie - evaluare competenţe lingvistice limbi străine

• 2 iulie - română scris

• 3 iulie - limba maternă scris

• 4 iulie - proba obligatorie a profilului, scris

• 6 iulie - la alegere, proba profilului/specializării, scris

• 8 iulie - rezultate

• 9 iulie - contestaţii (9-12)

• 13 iulie - rezultatele finale.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...