Dupa cum era de asteptat/ Dosarul "locurilor de joacă" al lui Gutău se rejudecă

11 Iun 2012

Luni, 11 iunie a.c., la Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat decizia în recursul dosarului în care fostul primar Mircia Gutău este anchetat vizavi de construirea unor locuri de joacă în municipiuI Rm. Valcea, în perioada în care a ocupat fotoliul de edil, el fiind acuzat că a prejudiciat Primăria Râmnicului cu suma de 531.014 lei.

Mircia Gutău a fost implicat în această cauză, alături de afaceristul Ninel Georgescu, fostul jurist consult al instituţiei – Nicolae Mesea (decedat) şi alţi 7 funcţionari publici din primăria pe care o conducea.

După ce Tribunalul Turnu Severin a decis să-l achite pe ex-primarul Râmnicului, Mircia Gutău, şi pe ceilalţi inculpati implicaţi în dosar, luni, 11 iunie, în recursul intentat de procurorii DNA, magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât să caseze prima decizie a instanţei de fond şi să trimită dosarul spre rejudecare. "Admite recursul. Casează în parte pe latură civilă şi penală sentinţa. Trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă de fond în ce priveşte infracţiunile prev. de art. 131 din L 78/2000 rap. la art. 2481 C.p. cu art. 41 alin. 2 C.p. şi prev. de art. 26 C.p. rap. la art. 131 din L 78/2000 rap. la art. 2481 C.p. cu art. 41 alin. 2 C.p. pentru care au fost trimişi în judecată inculpaţii Gutău Mircia şi, respectiv, Georgescu Ion. Menţine măsura asigurătorie a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 4/P/2007 din 4.12.2008 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti asupra imobilului –teren intravilan în suprafaţă de 419,10 mp situat în Rm. Vâlcea, str. Mihai Viteazu nr. 11, jud. Vâlcea şi a imobilului - apartament situat în Rm. Vâlcea, str. Episcopiei nr. 2, sc. A, ap. 17, jud. Vâlcea, aparţinând inculpatului Gutău Mircia, precum şi măsura asigurătorie a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 4/P/2007 din 4.12.2008 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti asupra imobilului situat în Rm. Vâlcea, str. Panait Istrati nr. 15, jud. Vâlcea, aparţinând inculpatului Georgescu Ion. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică" – se arată în decizia Curţii de Apel Craiova. Vom reveni cu ample amanunte.

• C.S.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...