Primarul Romeo Rădulescu a inaugurat podul peste râul Olăneşti

03 Iun 2012

LUCRĂRI. Sâmbătă, 2 iunie 2012, în prezenţa şefului Senatului, democrat-liberalul, Vasile Blaga, precum şi a unor personalităţi marcante ale judeţului nostru, primarul în exerciţiu, Romeo Rădulescu, a inaugurat podul peste râul Olăneşti, construit în prelungirea străzii Carol I, ce face legăturile cu Calea lui Traian şi Strada Morilor. Trebuie precizat că evenimentul a început cu slujba de sfinţire a noului pod, săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Construirea unui nou pod peste râul Olăneşti, cu o lungime de 76,10 m, în prelungirea străzii Carol I, inclusiv crearea legăturilor cu Calea lui Traian şi strada Morilor are ca obiectiv specific îmbunătăţirea fluenţei circulaţiei, creşterea gradului de siguranţă rutieră şi facilitarea accesului pietonilor şi a autovehiculelor către zonele de interes din centrul oraşului. Noul pod se continuă pe partea dreaptă a râului Olăneşti cu o bandă de circulaţie spre strada Morilor şi trei benzi de circulaţie spre Calea lui Traian. Acesta şi arterele de legătură nou create sunt prevăzute cu iluminat public, marcaj şi semnalizare rutieră specifică. De asemenea, au fost construite şi intersecţiile aferente podului şi noilor artere cu străzile existente (Splaiul Independenţei, Calea lui Traian, strada Morilor), astfel încât acestea să asigure fluidizarea traficului şi siguranţa circulaţiei auto şi pietonale.  „Acest pod, din punctul meu de vedere, îşi dovedeşte utilitatea. Zilele trecute, el a fost pus în funcţiune, pentru că, aşa cm spuneam, am considerat că nu ne interesează foarte mult inaugurarea, ci utilitatea acestuia. Aşadar el este gata şi sperăm ca el să dăinuiască sute de ani şi oamenii să-şi dea seama că la Râmnicu Vâlcea au fost făcute mari investiţii. Vreau să vă spun, că săptămâna viitoare vom începe lucrările la pasajul Tudor Vladimirescu, o altă lucrare finanţată de Uniunea Europeană. Mulţumim cetăţenilor acestui oraş care n-au suportat în aceste zile în care am făcut puţină hărmălaie”, a declarat primarul Romeo Rădulescu.

Prezent şi el la eveniment, senatorul Dorel Jurcan a explicat oportunitatea construirii acestui pod: „Suntem martorii inaugurări unui pod peste Olăneşti, a cărui construcţie era deosebit de importantă. Romeo Rădulescu ne-a demonstrat, prin numeroasele investiţii inaugurate în ultimii ani, că se poate atunci când priveşti lucrurile cu maximă responsabilitate, atunci când cheltuieşti banii publici cu responsabilitate şi în folosul cetăţenilor”.

Despre importanţa construcţiei a vorbit şi preşedintele Senatului, Vasile Blaga, care a declarat că-l admiră pe primarul Rădulescu, deoarece a reuşit demararea acestui proiect cu bani europeni. „Acest proiect, în cadrul căruia a fost posibilă şi construirea acestui pod, este unul foarte important. Primarii care vor să iniţieze astfel de proiecte, trebuie să ştie că utilizarea fondurilor europene, este mult mai strictă decât a celor de la bugetul de stat. Cei car fac aceste lucruri, trebuie premiaţi de două ori: în primul rând că fac aceste lucrări nu pe banii colectivităţii, nu din taxele şi nu impozitele din Râmnicu Vâlcea. Eu sun convins că Romeo Rădulescu va face foarte mult lucruri, iar dumneavoastră îl veţi aprecia de acum încolo. Sper să-i apreciaţi pe cei care fac şi nu pe cei care vă duc cu vorba”, a precizat preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...