Ion Horăscu, un primar care merită toate voturile

13 Mai 2012

MERITE. Fără doar şi poate, cea mai modernă localitatea din mediul rural din judeţul Vâlcea este Prundeni, primarul Ion Horia Horăscu având un aport vital în obţinerea acestui titlu onorific. Edil de mai bine de 16 ani, Ion Horia Horăscu a reuşit în tot acest timp să transforme complet comuna. Şcolile, grădiniţele, sediul poliţiei, terenurile de sport, sediul primăriei şi multe alte obiective sunt modernizate la standarde europene, edilul din Prundeni fiind foarte apreciat de oameni pentru reuşitele sale.

Cea mai modernă arhivă digitalizată

Sediul Primăriei Prundeni a fost reabilitat de curând de primarul Ion Horia Horăscu, funcţionarii publici desfăşurându-şi activitatea într-o clădire ultra-modernă. Edilul localităţii este însă foarte mândru de arhiva digitalizată a Primăriei Prundeni, o astfel de arhivă neavând nici măcar Primăria Râmnicului. Arhiva a fost făcută încă de acum trei ani, iar locuitorii din Prundeni sunt foarte mulţumiţi că li se pun la dispoziţie datele în cel mai scurt timp posibil. „Arhiva este una digitalizată, iar documentele sunt cartate şi aşezate în ordine alfabetică. Orice cetăţean care dispune de un element IT poate să solicite şi să observe de acasă documentele de care are nevoie din arhivă. Astfel, cetăţeanul ştie unde să găsească documentul în dosar şi poate primi în câteva secunde documentul în mână cu semnătura digitală a primarului. Cei ce nu au calculator acasă sunt ajutaţi de oamenii din primărie. Este un pas important şi un mod de a face legătura între cetăţeni şi autoritatea publică cât mai direct” – ne-a declarat primarul localităţii Prundeni, Ion Horia Horăscu.

Elevii, supravegheaţi video chiar de părinţii de acasă

Una dintre cele mai mari realizări ale edilului Ion Horia Horăscu este modernizarea la standarde europene a tuturor şcolilor din localitate. Părinţii însă sunt foarte mulţumiţi că primarul le-a dat posibilitatea de a vedea ce fac tinerii lor chiar de acasă, prin intermediul camerelor video amplasate în fiecare colţişor al şcolii şi chiar şi în curtea unităţii de învăţământ. „Am montat camere video în toată şcoala şi părinţii care vor să vadă ce fac copiii lor la şcoală pot intra pe internet şi, cu o parolă pe care noi le-o vom pune la dispoziţie, se pot conecta la reţeaua video. Este o măsură în plus de siguranţă pentru elevi şi pentru cadrele didactice şi cred că a meritat tot efortul. Noi nu am înregistrat niciun eveniment neplăcut de când avem aceste camere video” – ne-a mai spus primarul localităţii Prundeni, Ion Horia Horăscu.

Toate clasele în care învaţă elevii din Prundeni au mobilier nou, table electronice, iar laboratoarele de chimie, fizică şi informatică sunt complet echipate, cu cele mai moderne echipamente. Astfel, elevii din Prundeni pot studia la toate materiile la un nivel extrem e ridicat.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...