Mircea Nadolu a fost numit în funcţie

13 Mai 2012

-  Aurora Gherghina este noul subprefect al judeţului

SCHIMBĂRI. Noul prefect al judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu,  precum şi noul subprefect, Aurora Gherghina, au fost învestiţi, sâmbătă, 12 mai 2012, în funcţii, în prezenţa Ministrului Culturii, Mircea Diaconu. La eveniment au participat şi figuri politice notabile autohtone precum: preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, deputatul PNL, Cristian Buican, senatorul Emilian Frâncu, primarul municipiului, Romeo Rădulescu, deputatul PSD, Aurel Vlădoiu, deputatul Sorin Zamfirescu, deputatul Samoil Vîlcu, senatorul PSD, Laurenţiu Coca, senatorul PDL, Dorel Jurcan, precum şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Persu, primari şi şefi de instituţii.

Marele absent al festivităţii de numire în funcţie a noului prefect şi subprefect a fost fostul şef al instituţiei, Petre Ungureanu care refuzat să participe la predarea ştafetei, atitudine fără precedent în ultimii 22 de ani. Paradoxal, totuşi, la învestirea lui Mircea Nadolu şi Aurora Gherghina au venit trei parlamentari PDL – Dorel Jurcan, Samoil Vâlcu şi Sorin Zamfirescu – precum şi primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, dând, astfel, dovadă de fairplay.

Primul care a luat cuvântul la tribuna amenajată în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean, acolo unde s-a desfăşurat evenimentul, a fost proaspătul prefect al judeţului, Mircea Nadolu, care a explicat, în mod clar, că va face tot posibilul să nu dezamăgească în calitate de prefect al judeţului. „Am să vă spun, mai întâi, câteva cuvinte despre mine. Sunt născut în Râmnicu Vâlcea, cu excepţia anilor petrecuţi în studenţie la Bucureşti, am stat în municipiu şi cu excepţia celor trei ani de «exil» la Constanţa, ca inspector guvernamental. Am o vechime destul de mare în administraţia publică, în anul 1990 am fost preşedintele Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională, între 1992-1996 am fost preşedintele comisiei juridice a Consiliului Local al Râmnicului, iar între 1997-2001 am ocupat funcţia de secretar general al Prefecturii. Din 2000 până-n 2003 am fost subprefectul judeţului, iar din 2003 până în prezent inspector guvernamental, la Constanţa, unde m-am ocupat de agricultura acestui judeţ, deşi nu aveam nici în clin nici în mânecă cu acest domeniu, dar am făcut-o şi vreau să vă spun că am avut recolte bune, în special, vara trecută, aţi văzut. Vreau să mulţumesc Guvernului, să mulţumesc domnului prim-ministru şi domnului deputat PNL Cristian Buican, care m-a nominalizat în această funcţie şi a avut încredere în mine. Sper să nu dezamăgesc. În toată activitatea mea am încercat să nu dezamăgesc şi nu o voi face nici de acum încolo. Suntem într-o perioadă foarte dificilă după trecerea democratică la altă guvernare, iar peste o lună ne aşteaptă alegerile locale. Vă asigur că, în alegerile locale, ca niciodată, vom aplica legea, iar Instituţia Prefectului va fi imparţială”, a declarat noul prefect al judeţului, Mircea Nadolu.

Un mesaj similar a transmis şi subprefectul Aurora Gherghina, care a ţinut să menţioneze că îşi doreşte respectarea legilor ţării şi aplicarea principiului de imparţialitate din calitatea pe care o deţine. „Am lucrat în mai multe instituţii ale statului român. Am lucrat la Direcţia Judeţeană de Statistică, apoi la Camera de Comerţ şi Industrie, la registrul Comerţului, Direcţia Generală de Muncă şi Protecţie Socială, cum era pe atunci, şi apoi Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar în ultima perioadă mi-am desfăşurat activitatea la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea. Aşa cum am spus şi în jurământul de credinţă, voi respecta legile ţării, voi fi imparţială, corectă şi sper să apreciaţi acest lucru după ce mandatul se va termina, pentru că se va întâmpla şi acest lucru şi atunci, sper să am puterea şi demnitatea să vin la predarea de ştafetă”, a spus subprefectul Aurora Gherghina.

Toate tunurile pe Ungureanu

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, nu a putut să-şi ascundă indignarea cu privire la faptul că fostul prefect al judeţului, Petre Ungureanu, a refuzat să participe la ceremonia de schimbare a prefectului. El a spus că se bucură de schimbarea lui Ungureanu din funcţie, mai ales că cei doi au avut, în permanenţă, o relaţie tensionată.  „Sunt bucuros şi emoţionat să particip la acest eveniment pe care-l aşteptam de foarte multă vreme, urmare a relaţiilor mele, şi nu din cauza mea, foarte proaste cu fostul prefect, Petre Ungureanu. Îmi pare bine că domnul Nadolu a fost ales de către PNL să fie prefect. Am avut, întotdeauna, o relaţie excelentă cu dumnealui şi am colaborat extraordinar de bine. Am apreciat profesionalismul dânsului, expertiza tehnică deosebită. Este un om calculat, judecat, care cred că va pune în valoare aceste calităţi şi funcţia de prefect. Doamna Gherghina şi Nadolu au avantajul că ei cunosc foarte bine judeţul şi nu au nevoie de un GPS aşa cum aveau alţii. Sper să avem o colaborare cinstită, corectă şi să depășim problemele care nu vor fi deloc ușoare în perioada alegerilor locale. Sunt convins că de acum încolo vom avea alegeri corecte și nu vom mai primi amenințări așa cum s-a întâmplat până acum, de la domnul Ungureanu, care ne spunea că el este cel care numără voturile. Cred că de data aceasta, adevărul şi dreptatea vor număra voturile”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

La fel de indignat a fost şi vicele CJ, Dumitru Persu, care a spus despre Ungureanu că „este lipsit de demnitate” şi nu a pus nici măcar „o singură cărămidă la fundaţia judeţului Vâlcea”. „Îmi pare rău că fostul prefect, Petre Ungureanu, lipseşte de la acest eveniment. După părerea mea, este lipsă de fairplay şi de demnitate, pentru că nu-mi aduc aminte în cei 22 de democraţie, cam atipică la noi, să se fi schimbat o structură cu alta fără ca fostul şi actualul prefect să-şi dea mâna. Acest lucru dovedeşte un caracter, o stare de spirit a unui om, care nu a înţeles că avea în instituţia Consiliului Judeţean cel mai apropiat colaborator. Faptul că ne-a respins tot timpul, faptul că nu a fost niciodată de acord cu proiectele de hotărâre ale  CJ nu ne-a dăunat nouă personal, ci judeţului. Cum bine spunea cineva odată, acest om nu a pus niciodată nici măcar o cărămidă la temelia acestui judeţ. Păcat însă că nici în cel de-al 12-lea ceas nu a înţeles care i-a fost menirea în fruntea acestui judeţ”, a menţionat Dumitru Persu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...