Mircea Nadolu este un prefect cu simţul realităţii

09 Mai 2012

ACTIVITATE. În şedinţa de marţi, 8 mai 2012, a Guvernului României, a avut loc schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor portocalii, ceea ce înseamnă că, aşa cum v-am informat şi cu alte ocazii, Petre Ungureanu şi-a luat adio de la funcţia de şef al Instituţiei Prefectului. În locul său va fi numit, în zilele care urmează, liberalul Mircea Nadolu, iar în funcţia de subprefect pesedista Aurora Gherghina.

Cu toate că se zvonea că, în aceeaşi şedinţă de Guvern, se va proceda şi la schimbarea directorilor deconcentratelor, totuşi, cel puţin pentru moment, s-a renunţat la această idee, premierul Victor Ponta spunând că şefii instituţiilor amintite vor rămâne în funcţii, cu cerinţa de a nu se mai implica, aşa cum ar fi făcut până în prezent, în campanii electorale. „Nu se vor schimba şefii de deconcentrate numiţi politic cu alţii numiţi politic. Important este ca până în luna noiembrie autorităţile statului să-şi facă datoria. Obligaţia noastră în acest moment este să dovedim că în şase luni vom face lucrurile pe care le-am promis şi să ducem România în direcţia pe care o merită”, a precizat Ponta.

Revenind la schimbările ce vor avea loc la Prefectura Vâlcea, trebuie menţionat că cel care-l va înlocui pe Ungureanu, Mircea Nadolu are o vastă experienţă în administraţie, activitatea de până acum recomandându-l pentru funcţia pe care o va ocupa.

„La Prefectura Vâlcea lucrează foarte mulţi oameni capabili care şi-au făcut treaba, cu profesionalism, până acum. De aceea, sunt convins că vom avea, pe viitor, o activitate fructuoasă. Prioritatea noastră, în perioada care urmează, este organizarea riguroasă a alegerilor locale, care sunt de-o importanţă majoră. De asemenea, vom începe retrocedările pe fond funciar, care, zic eu, reprezintă un subiect delicat pentru mare parte din cetăţenii acestui judeţ. Vreau să asigur vâlcenii că au uşa, în permanenţă, deschisă pentru a-şi spune păsurile. Cred că este important să gândim, în termenii cei mai serioşi, o strategie de dezvoltare turistică a judeţului, pe care sper să o concep împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Cîlea. De altfel, la fel de importantă mi se pare şi infrastructura judeţului, motiv pentru care voi face toate demersurile necesare pentru asfaltarea drumului Argeş - Câineni. Nu înţeleg de ce de 20 de ani, niciun preşedinte de CJ sau prefect nu s-a ocupat de acest obiectiv, important, cum spuneam. Şi pentru că a venit vorba de strategii de turism, m-am gândit la promovarea zonei Voineasa şi Obârşia Lotrului. Îmi doresc ca cetăţenii să construiască cât mai multe cabane şi pensiuni în aceste zone şi chiar să venim în sprijinul lor, cu facilitarea documentaţiei de care au nevoie”, ne-a spus Mircea Nadolu.

Cine este Mircea Nadolu?

Noul prefect Mircea Nadolu este născut în Râmnicu Vâlcea în data de 20 mai 1953, este căsătorit şi are doi copii. În anul 1977 a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de  Mecanică, iar în 1991 a urmat cursuri de programator P.C.–I.B.M. la Institutul de Cercetări în Informatică, Bucureşti. Între 2005 şi 2007 a urmat la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” din Sibiu un masterat în  modernizarea administraţiei publice. De asemenea, Mircea Nadolu a făcut cursuri de perfecţionare în administraţia publică locală pentru  secretarii generali de prefecturi la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti, pe care le-a absolvit în anul 1998, iar în 1999 cursuri de instruire pentru funcţionarii din administraţia centrală şi locală din România şi Italia - Şcoală Superioară de Administraţie Publică ROMA, Italia. În 2005, a urmat cursuri de pregătire în domeniul managementului Situaţiilor de Urgenţă – Centrul Naţional de Perfecţionare, în 2006, cursuri de pregătire „Rolul prefecţilor şi subprefecţilor în noua administraţie regională în România” - organizat de M.A.I în colaborare cu ENA Franţa 2006.

Mai trebuie spus că Nadolu a absolvit cursuri de pregătire privind „Instrumentele structurale în România 2007-2013” organizat de MAI împreună cu ROI Internaţional, precum şi cursuri de formare strategică privind planificarea şi implementarea politicilor - M.I.R.A. şi ROI International.

Între anii 2007-2008, noul prefect a fost inclus în programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, organizate de Institutul Naţional de Administraţie, iar în 2009 a urmat cursul „Evaluarea politicilor publice” organizat de I.N.A. în cadrul Proiectului PHARE.

Din 2009 ocupă funcţia de Inspector Guvernamental, iar între 2006-2009 a fost subprefect de Vâlcea. În anul 2005 a fost numit în scaunul de  secretar general în cadrul Instituţiei Prefectului, funcţie, care, de altfel, a ocupat-o şi între anii 1997-2001. Între 1992 şi 1996  a fost consilier municipal, între 1991-1996,   director general al SC Land-M SRL, Rm. Vâlcea, iar între 1989-1990,  inginer la  Centrul de Calcul din municipiu. În 1990 a fost  vicepreşedinte al C.P.U.N. Vâlcea (Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională). Mai trebuie spus că Nadolu este un bun cunoscător al limbii engleze şi al celei franceze.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...