A fost destructurată o reţea de 50 de proxeneţi

INFRACŢIUNI. Cu fiecare an care trece, tot mai mulţi oameni devin victimele traficului de persoane. La acest moment, statisticile care fac referire la acest fenomen, deosebit de grav, sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Din fericire, zilele trecute s-a reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani, format din 50 de membri.

În data de 18 aprilie 2012, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat 26 de percheziţii domiciliare (19 în oraşul Balş, 3 în judeţul Gorj, 2 în municipiul Târgu - Jiu, 1 în judeţul Olt şi 1 în oraşul Filiaşi), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani. „Cei 50 de membri ai grupării au racolat peste 150 de victime, persoane de sex feminin, majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18  ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj”, se arată în comunicatul DIICOT.

Menţionăm că victimele erau transportate în Italia şi obligate să se prostitueze în  oraşul Milano şi în zonele adiacente, iar banii obţinuţi erau luaţi de „peştii” acestora. Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 2.000.000 de Euro. „La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse pentru audieri un număr de 31 de persoane. Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul B.C.C.O. Craiova şi cu suportul tehnic al S.R.I. – Secţia Judeţeană Olt”, ne informează DIICOT.

 OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...