Localitatea Pesceana a fost lovită de ape

18 Apr 2012

DRUMUL BLESTEMAT. Ploile din ultimele zile au făcut prăpăd în localitatea Pesceana, acolo unde un pod a fost pur şi simplu măturat de apele învolburate. Astfel, circulaţia pe drumul judeţean 677 A, ce face legătura între localităţile Creţeni – Pesceana – Şirineasa, a fost întreruptă, iar oamenii sunt nevoiţi să facă o rută ocolitoare, pe Drăgăşani, pentru a ieşi din zona izolată.

Drumul Judeţean 677A din localitatea Pesceana este considerat unul blestemat de autorităţile judeţene. În ultimii ani, pe acest traseu au fost nenumărate probleme, iar acum, după câteva zile de ploaie, viitura a distrus în totalitate un pod ce face legătura între localităţile Creţeni – Pesceana – Şirineasa. A fost nevoie de doar două ore de ploi torenţiale pentru ca oamenii din zonă să rămână izolaţi, fără pod, fără drum şi fără animale. Acum, locuitorii din Pesceana îşi riscă viaţa, traversând un pod prăbuşit, iar maşinile Ambulanţei şi ale Pompierilor sunt nevoite să ocolească circa 30 de kilometri pentru a ajunge în zonă la urgenţe. „Pentru apelurile de urgenţă, salvarea nu poate să vină decât prin Scundu, ocolind astfel circa 30 de kilometri. Nu avem ce face acum, cel puţin câteva zile trebuie să se intervină în acest mod. Acest pod nu a mai fost reabilitat de foarte mult timp. S-a format o comisie de evaluare a pagubelor formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ISU, Prefectură şi RAJDP, care au analizat lucrurile. Acum trebuie să găsim fonduri pentru repararea podului” – a declarat primarul localităţii Pesceana, Ion Dobre.

Drumul judeţean ce traversează Pesceana, la un pas de prăbuşire

De câţiva ani buni, localnicii din Pesceana se plâng că-şi rup maşinile pe drumul judeţean 677A, iar primarul ne-a declarat de multe ori că oamenii se opresc la poarta casei sale şi încep să-l înjure. DJ 677A nu a mai fost reparat de peste 23 de ani şi mult timp autorităţile judeţene nu au avut de gând să toarne nicio lingură de asfalt. Astfel că, la ora actuală, drumul ce face legătura între localităţile Şirineasa – Pesceana – Creţeni este pe cale de a se prăbuşi. Trecând prin pădurea ce desparte Şirineasa de Pesceana, nu ai cum să nu observi craterele imense ce s-au format în asfalt pe alocuri, în câteva locuri o parte din drum prăbuşindu-se. Primarul localităţii Pesceana, Ion Dobre, ne-a mărturisit că s-a adresat de foarte multe ori autorităţilor locale, în speranţa că va găsi puţină înţelegere şi se va rezolva problema drumului judeţean 677 A, pentru ca locuitorii comunei pe care o conduce să nu rămână izolaţi. Eforturile sale au fost mult timp în van, însă, pentru că indiferent de cine a fost la guvernare, s-a lovit de nepăsarea autorităţilor. „Am făcut numeroase demersuri la toate autorităţile statului, preşedinţi de Consiliu Judeţean, parlamentari şi aşa mai departe. Am spus de mai multe ori că vom ajunge în situaţia în care vom rămâne izolaţi în localitate, pentru că drumul se prăbuşeşte” – a mai spus primarul localităţii Pesceana, Ion Dobre.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...