Ziua Poliţiei sărbătorită la Vâlcea cu avansări în grad

25 Mar 2012

MANIFESTĂRI. Zeci de poliţişti au fost înaintaţi în grad într-un cadru festiv la Teatrul „Anton Pann” din municipiu. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a organizat şi anul acesta o serie de competiţii sportive, premierea câştigătorilor concursurilor de tir şi a jocurilor sportive organizate special pentru Ziua Poliţiei Române făcându-se separat însă. 

Ca în fiecare an, în data de 25 martie a.c., oamenii legii sărbătoresc Ziua Poliţiei Române, numai că anul acesta poliţiştii vâlceni au sărbătorit evenimentul cu două zile înainte. Aşadar, s-au împlinit 190 de ani de atestare documentară, iar în judeţul Vâlcea evenimentul a fost celebrat la Teatrul „Anton Pann” din Rm. Vâlcea, unde au fost invitaţi reprezentanţi din toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, parlamentari, directori de instituţii şi oameni de afaceri vâlceni. „Poliţiştii sunt oameni devotaţi şi îşi îndeplinesc fiecare misiune, de multe ori contra cronometru, cu foarte multă pasiune. Sunt oameni cu onoare, care aplică legea cu integritate, oameni care îşi iubesc înainte de orice profesia, dedicându-i timp nesfârşit. Poliţiştii şi-ar pune oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii, eliminând răul din temelii. Vreau să le urez tuturor colegilor mei mult succes în activitatea de mare răspundere pusă în slujba comunităţii. Anul acesta noi, la Vâlcea, am început să sărbătorim din timp Ziua Poliţiei Române, organizând un număr mare de turnee sportive. Am avut o competiţie de fotbal, una de tenis de masă, de volei şi multe altele. De asemenea, am avut un turneu de tir la care am invitat şi presa şi reprezentanţii administraţiei locale. Totul a culminat cu Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care am avut un număr foarte mare de vizitatori, în special copii” – a spus inspectorul – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, chestorul Ion Stoica.

În cadrul evenimentului, au mai ţinut discursuri prefectul de Vâlcea – Petre Ungureanu, viceprimarul Râmnicului – Cosmin Constantinescu, inspectorul general şcolar Gabriela Ene, episcopul Râmnicului – PS Lovişteanu şi prim-procurorul judeţului Vâlcea – Carmen Vameşu. Trebuie remarcat că nu a fost prezent la eveniment niciun reprezentant al Consiliului Judeţean Vâlcea, locul la prezidiu rămânând gol până la final.

Avansaţi în grad de ziua lor

După ce fiecare invitat şi-a prezentat alocuţiunea, inspectorul-şef  Ion Stoica şi adjuncţii Marius Dascălu şi Ilie Voicu au dat citire ordinelor de înaintare în grad, la termen şi înainte de termen, a mai multor ofiţeri şi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea. Zeci de poliţişti au fost înaintaţi în grad, majoritatea fiind agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, care îndeplinesc condiţiile legale şi care au fost avansaţi, în gradul profesional următor, la împlinirea stagiului minim. Mai apoi, a urmat un moment festiv în care s-au înmânat diplome pentru o excelentă colaborare mai multor personalităţi  şi instituţii vâlcene.

 CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...