Poliţiştii vâlceni muncesc într-un sediu infect, plin de mucegai

19 Mar 2012

JENANT. Şeful IPJ Vâlcea s-a gândit totuşi să-l înfrumusezeţe cu ocazia vizitei ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, plantând câteva flori în curte, flori care nu au făcut decât să scoată în evidenţă urâţenia unui sediu care nu a mai fost reabilitat de pe vremea comuniştilor.

De ani de zile, sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea este lăsat să se degradeze. Niciunul dintre inspectorii-şefi care s-au perindat în ultimii 10 ani la conducerea Poliţiei Vâlcea nu a reuşit să facă un proiect de realibitare a sediului. Astfel că poliţiştii sunt nevoiţi să lucreze în condiţii mizerabile, în birouri cu pereţi plini de mucegai şi ale căror geamuri sunt mâncate de carii. Nici mobilierul nu a fost schimbat mai deloc, majoritatea pieselor datând de pe vremea comuniştilor. Cel mai groaznic este însă la toalete. Acolo, când intri, te izbeşte un miros pestilenţial ce te aruncă imediat afară.

Cu ocazia vizitei ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, de la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea IPJ Vâlcea s-a gândit să planteze câteva flori în faţa sediului, pentru a-l înfrumuseţa. Din păcate, acest lucru nu a făcut decât să scoată în evidenţă urâţenia unui sediu care nu a mai fost realibitat încă dinainte de '89 şi care este plin de mucegai. Mai grav este că şedinţa pe care conducerea Poliţiei Vâlcea a avut-o cu ministrul s-a desfăşurat într-o sală în care se ţin şi rarele conferinţe de presă, o sală ai cărei pereţi sunt plini de mucegai, iar pe alocuri, atunci când plouă, se infiltrează apa prin tavan.

Bani necheltuiţi

Problema reabilitării şi modernizării sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a fost ridicată în nenumărate rânduri, chiar şi în şedinţele Consiliului Judeţean Vâlcea. Fiind conştient de necesitatea ca poliţiştii să îşi desfăşoare activitatea într-un mediu curat şi igienizat, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a decis în anul 2010 să aloce suma de 140 de milioane lei vechi pentru modernizarea sediului Poliţiei. Din păcate, banii au fost returnaţi, pentru că inspectorul – şef Ion Stoica nu a fost în stare să găsească o cale legală de folosire a banilor. "Noi am avut din partea Consiliului Judeţean, anul trecut, 140 de milioane repartizate şi nu am reuşit să folosim niciun ban pentru că nu am putut găsi soluţia legală de folosire a acestor bani. În acest sens trebuie să ridicăm problema, de găsire în viitor a soluţiilor legale" – ne declara atunci şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, chestorul Ion Stoica. Astfel că, de atunci au mai trecut doi ani de zile şi nici până-n ziua de azi chestorul nu a reuşit, din nepăsare sau neputinţă, să găsească o soluţie pentru modernizarea sediului IPJ Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...