Diamant a fost condamnat a doua oară

19 Mar 2012

PEDEAPSĂ. În data de 14 martie a.c., pseudo-ziaristul ţigan Alexandru Diamant a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Asta după ce la sfârşitul lunii februarie 2012 el a mai primit o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi jumătate pentru tentativă de omor. Ţiganul se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar cele două pedepse, conform legislaţiei în vigoare, vor fi contopite, urmând ca Diamant să execute pedeaspa cea mai mare.   

În mai puţin de o lună de zile, pseudo-ziaristul ţigan Alexandru Diamant a fost condamnat de două ori de magistraţii Tribunalului Vâlcea. Dacă în primul dosar acesta a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor, în cel de-al doilea dosar Diamant a fost pedepsit cu trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. În cauză, ţiganul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea în data de 10 noiembrie 2011. Diamant a fost acuzat că, în perioada august – septembrie 2009, în intervalul de timp în care pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea se afla dosarul penal nr. 4724/P/2009 şi se efectuau cercetări penale în această cauză de către Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea, a pretins suma de 5.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că ar avea influenţă asupra procurorului şi poliţiştilor pentru a-i determina să nu dispună măsura reţinerii faţă de D.S. sau alte măsuri procesuale în cauză şi „să rezolve favorabil dosarul penal”. Astfel, ţiganul a promis că le va influenţa deciziile oamenilor legii, în schimbul unei sume de bani.

Aşadar, aşa cum spuneam, fiind trimis în judecată, Alexandru Diamant a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de trafic de infleunţă, judecătorii vâlceni codamnându-l la trei ani de înschisoare cu executare şi cerând confiscarea sumei de 5.000 de euro pretinsă de rrom. "În baza art. 257 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatul Alexandru Diamant, zis „Dinaur”, nume anterior Călin, fără antecedente penale, studii superioare, de profesie reporter, căsătorit, un copil major, la 3 ani închisoare. Aplică art. 57 C. pen. În baza art. 71 C. pen., interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit. a teza II- a şi lit. b C. pen., respectiv, dreptul de a alege în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 257 alin. 2 C. pen., cu referire la art. 256 alin., 2 C. pen., dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 5.000 euro. În baza art. 191 alin. 1 C. pr. pen., obligă pe inculpat la 2.000 lei cheltuieli judiciare faţă de stat" – se arată în decizia magistraţilor Tribunalului Vâlcea. Hotărârea este dată cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...