După topirea zăpezii, au apărut şi craterele în asfalt

08 Mar 2012

PREGĂTIRI. Ion Cîlea a organizat un comandament, stabilind un calendar al acţiunilor pregătitoare pentru trecerea efectivă la executarea lucrărilor de întreţinere.

La fel ca-n toată ţara şi în judeţul Vâlcea, după zăpadă şi îngheţ, pe drumurile judeţene şi naţionale au apărut adevărate cratere, gata să înghită zeci de capace de roţi, dacă nu cumva maşinile cu totul. Multe şosele din judeţ, dar şi din municipiul Rm. Vâlcea arată ca după bombardament, iar preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, vrea să profite de încălzirea vremii pentru a da startul lucrărilor de întreţinere a drumurilor. În acest sens, şeful judeţului a organizat un comandament, stabilind un calendar al acţiunilor pregătitoare pentru trecerea efectivă la executarea lucrărilor de întreţinere. „Până la sfârşitul acestei săptămâni urmează să se încheie reparaţiile şi să se efectueze probele de funcţionare a staţiei de producere a asfaltului de la Lădeşti. Până la aceeaşi dată vor trebui pregătite pentru reluarea activităţii productive şi cele 3 staţii de sortare a agregatelor, precum şi repararea utilajelor din parcul auto al RAJDP care au fost folosite la acţiunile de deszăpezire. La rândul lor, cadrelor tehnice din cele 4 secţii zonale de drumuri li s-a cerut să inventarieze în regim de urgenţă traseele pe care trebuie să se execute lucrări de întreţinere, indiferent că este vorba despre drumuri asfaltate sau pietruite” – susţine preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Ion Cîlea afirmă că în următoarele zile va purta discuţii cu constructorii care au câştigat licitaţiile la obiectivele de investiţii cu termen de finalizare în acest an. Este vorba despre drumurile judeţene Ocnele Mari - Buneşti, Racoviţa - Titeşti, Glăvile - Olteanca-Lăpuşata, Fârtăţeşti - Roşiile şi Şirineasa – Pesceana - Creţeni, pe care se vor deschide fronturile de lucru imediat ce temperaturile se vor stabiliza la 10 grade C. „Acordăm, după cum se vede, prioritate maximă infrastructurii rutiere tocmai pentru a face practicabile toate drumurile judeţene până la data de 15 aprilie” – a mai precizat Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...