Incompetenţă sau rea-voinţă la Poliţia Vâlcea?

20 Feb 2012

BĂTAIE DE JOC. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Alina Teodorescu, transmite zilnic simulacre de comunicate de presă despre evenimente care au avut loc chiar şi cu o jumătate de lună în urmă. Plângerile repetate ale jurnaliştilor de la Vocea Vâlcii, şi nu numai, au fost în zadar însă, pentru că purtătoarea de vorbe perseverează în a ne trata cu dispreţ.

De curând, la Compartimentul Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a fost numit în funcţie un nou purtător de cuvânt, asta după ce, în ultimul an, pe acest post s-au perindat cel puţin patru poliţişti. Acum, pentru această funcţie, a fost adusă, special de la Horezu, Alina Teodorescu. Mutare greşită a şefilor IPJ însă, pentru că poliţista este total pe dinafară, ea mimând munca de comunicare cu mass-media cu graţie. Din nefericire, deşi a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe de conducerea IPJ Vâlcea, chestorul Ion Stoica aducându-i osanale înainte de vreme, Alina Teodorescu nu vrea să înţeleagă sub nicio formă care este exact rolul ei şi ce înseamnă actualitatea pentru un jurnalist. Lipsa de respect pentru profesia ziariştilor este de neînţeles, dar mai grav este că noul purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea îşi bate joc şi de truda colegilor săi, care aleargă zi şi noapte după infractori şi care ar merita cuvinte de laudă pentru reuşitele lor. Din neprofesionalism, incompetenţă sau rea-voinţă, Alina Teodorescu transmite zilnic simulacre de comunicate de presă despre evenimente care au avut loc chiar şi cu o jumătate de lună în urmă. Plângerile repetate ale jurnaliştilor de la Vocea Vâlcii, şi nu numai, au fost în zadar însă, pentru că purtătoarea de vorbe perseverează în a ne trata cu dispreţ.

Nu mai departe de zilele trecute, aceasta ne-a transmis o ştire din zona Racoviţa ce s-a petrecut la începutul lunii februarie, iar un incident grav ce s-a întâmplat în data de 11 februarie a.c., la Cariera Alunu, nu a fost anunţat deloc. Asta ca să nu mai spunem că informaţiile despre accidentele mortale ea le transmite după ore-n şir de întârziere, iar evenimentele ce se produc în intervalul vineri seara - duminică seara sunt anunţate abia în ziua de luni, pentru că doamna Teodorescu are program de funcţionar public şi nu se sinchiseşte să dea nici măcar un telefon plătit din bani publici. Nu a aflat încă se pare că atunci când a acceptat funcţia, noţiunea de program fix a dispărut cu desăvârşire. Tocmai de aceea, nu ne sfiim să-i spunem că până acum nu şi-a justificat deloc salariul frumuşel pe care-l încasează lunar, un salariu la care, apropo, contribuim şi noi, cei din presa locală.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...