Senatorul Coca îi acuză pe parlamentarii PDL că au mimat munca pe spatele lui Boc

09 Feb 2012

ACUZAŢII. Parlamentarii Puterii, repetenţii la asumarea legilor emise de propriul guvern, premierul Emil Boc fiind obligat să-şi asume responsabilitatea de 14 ori într-un mandat de trei ani, îşi acuză colegii din Opoziţie de inconştienţă. USL-iştii sunt acuzaţi că fac grevă pe banii statului în loc să muncească. Senatorul PSD Laurenţiu  Coca îi reaminteşte senatorului PDL că parlamentarii PDL sunt cei care au mimat munca la greu, pe banii românilor, deoarece premierul Emil Boc şi-a trecut toate legile prin asumarea de răspunderii şi prin ordonanţe de urgenţă, nu prin votul parlamentarilor coaliţiei, care deţineau majoritatea în Parlament. 

Democrat-liberalilor nu le-a picat deloc bine aşa zisa grevă a parlamentarilor USL. Senatorul Dorel Jurcan îşi acuză colegii de la  USL că papă banii statului degeaba. ,,Opoziţia a mers pe varianta laşului. Parlamentarii USL au rămas în Parlament, dar au luat şi banii. Nu cred că românii i-au trimis acolo să stea în grevă. Trebuie să muncească pentru banii care-i primesc. Dacă voiau să intre în grevă trebuiau să lase şi maşinile în garajul Parlamentului şi să nu ia banii. În prezent se află în dezbatere 800 de acte normative, sunt comisii în care Opoziţia are majoritatea, şi nu pot fi trecute din cauza grevei. Sunt inconştienţi prin actul pe care l-au făcut”, a declarat Jurcan.

În replică, senatorul PSD Coca Laurenţiu a declarat că parlamentarii PDL sunt singurii parlamentari care au luat banii degeaba, deoarece toate legile actualului guvern au fost trecute prin asumarea răspunderii sau prin ordonanţe de urgenţă, deci fără votul parlamentarilor PDL, UNPR sau UDMR. Social democratul a declarat că democrat –liberalii îi acuză degeaba de sabotaj, în condiţiile în care nu au susţinut prin vot  niciuna din  legile propriului guvern, acest fapt fiind un mesaj clar de neîncredere în proiectele premierului Emil Boc.

,,În consonanţă cu cele spuse de domnul senator Jurcan, preşedinte Traian Băsescu a invitat liderii USL la Cotroceni pentru a rezolva această problemă. Acţiunea noastră nu este o grevă, este un protest provocat de actuala Putere. Să nu uităm că actualul guvern a avut cele mai multe asumări de răspundere, 14 la număr; ce mai mare număr de ordonanţe de guvern, peste 100 şi cele mai multe moţiuni de cenzură. Ne întrebăm atunci când dânşii nu au avut curajul să  susţină Guvernul prin vot, iar legile au trecut prin asumare, cine a luat banii degeaba? Sau când nu au votat moţiunile de cenzură, nu au luat banii degeaba? Să ne explice liderii PDL Vâlcea  de ce 80 fac 160, după numărătoarea Robertei Anastase,  că au zis că am luat banii  degeaba. Eu îi felicit pe  cei de la PDL pentru că în întrecerea, socialistă, în cadrul UE au reuşit prin ,,inteligenţa” lor să ocupăm penultimul loc la gradul de sărăcie. Noi avem 41,2  iar  Bulgaria are 41,6.

Dar le promitem că o să-i oprim în tentativa dumnealor de a ne face să ocupăm ultimul loc. Le mulţumim şi pentru grija ce ne-o poartă. În loc să aibă grijă  de proteste, ei se îngrijorează pentru banii noştri. Îi informăm că vom fi în Parlament, dar nu vom participa la plen şi în comisii, este exact acelaşi lucru pe care-l fac dânşii atunci când nu votează, şi noi nu i-am întrebat de banii. Le urăm succes, au obţinut ceea ce au vrut” – ne-a declarat Laurenţiu Coca.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...