Vâlcea, sub ameninţarea codului portocaliu de ninsori şi viscol

06 Feb 2012

PERICOL. Conducerea judeţului a fost anunţată că zilele viitoare este posibil ca Drumul Naţional 7 – Valea Oltului, să fie închis din cauza căderilor masive de zăpadă de pe versanţi.

Duminică, 5 februarie 2012, meteorologii au emis cod portocaliu de ninsoare şi viscol în sud-estul ţării, Vâlcea fiind printre judeţele avertizate. De asemenea, codul galben pentru restul teritoriului, emis pe 2 februarie, s-a prelungit până miercuri, 8 februarie. Până la închiderea ediţiei noastre, doar un drum naţional ce traversează judeţul Vâlcea a fost închis, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţând închiderea DN 73 C Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea. În privinţa drumurilor judeţene, au fost închise pe porţiuni DJ 701 N, Berislăveşti – Vârful Cozia, DJ 105 G, Voineasa – Avrig, DJ 676 B, Glăvile – Olteanca – Lădeşti, DJ 701 D, Ciunget – Galbenu, şi DJ 676 E, Berbeşti – Popeşti.

În cadrul ultimei videoconferinţe cu Guvernul României, ce a avut loc duminică seara, în jurul orei 19.00, conducerea judeţului a fost anunţată că zilele viitoare este posibil ca Drumul Naţional 7 – Valea Oltului să fie închis din cauza căderilor masive de zăpadă de pe versanţi. Reamintim că defileul a mai fost închis vineri, 3 februarie a.c., autovehiculele fiind oprite la Rm. Vâlcea şi la Sibiu, din cauza avalanşelor de la Viaductul Cârligul Mic din zona Călimăneşti. Trebuie menţionat că în localitatea Boişoara o ambulanţă a rămas duminică blocată în zăpadă în timp ce se ducea la o solicitare.

În privinţa şcolilor, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene, a anunţat că în două unităţi de învăţământ din localităţile Stoileşti şi Vaideeni cursurile vor fi suspendate din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă.

Preşedintele CJ a luat măsuri suplimentare

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, şi-a format propriul comandament de iarnă, luând măsuri suplimentare pentru a interveni în caz de necesitate. „După o evaluare a riscurilor şi evenimentelor posibile, ca şi a zonelor care ar putea avea de suferit din cauza ninsorilor şi a viscolului, am dispus următoarele măsuri: constituirea unui comandament judeţean de intervenţie operativă pe care îl va conduce personal, organizarea pe teritoriul judeţului a 7 puncte zonale de intervenţie, completarea cu încă 20 tone a stocului de carburanţi şi a depozitelor de materiale antiderapante, pregătirea, verificarea şi repartizarea în cele 7 puncte zonale a utilajelor şi celorlalte mijloace mecanice pentru deszăpezirea drumurilor, reactivarea dispeceratului RAJDP pentru colectarea de informaţii şi de intervenţie rapidă pe drumurile înzăpezite, constituirea a 4 echipaje de salvamontişti în zonele Voineasa, Horezu, Călimăneşti şi Olăneşti care se vor deplasa în arealul montan în cazuri de forţă majoră etc.” – susţine Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...