Primarul din Fârtăţeşti a salvat o familie de la îngheţ

06 Feb 2012

GEST UMANITAR. O femeie şi fiul său au fost găsiţi de edilul Nicolae Voicescu aproape îngheţaţi în propria casă. Acoperişul locuinţei celor doi nevoiaşi se dărâmase din cauza stratului mare de zăpadă, iar sobele erau crăpate şi nu mai funcţionau. După ce i-a dus să trăiască în condiţii bune prima dată la un centru social din localitate, iar apoi la Centrul Social de la Băbeni, primarul a promis că în primăvară le va repara casa şi le va construi sobe noi. „Nici nu mă gândesc să nu le repar casa în primăvară şi să nu le construiesc sobe noi. Voi vedea de unde fac rost de fonduri, însă îi voi ajuta şi le voi crea condiţii bune de trăit”ne-a spus primarul localităţii Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul localităţii Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, a intervenit de urgenţă pentru salvarea a două vieţi din comunitatea pe care o conduce. El a fost informat că în satul Rusăneşti o femeie şi fiul său, Mariana Răduţ şi Gheorghe Răduţ, sunt aproape îngheţaţi în propria lor casă, după ce acoperişul s-a dărâmat în multe părţi, iar sobele erau crăpate şi nu mai funcţionau. Primarul Voicescu a mers imediat acolo şi i-a găsit pe cei doi în stare de şoc, aceştia prezentând şi semne de hipotermie. Familia Răduţ a fost dusă imediat la fostul Dispensar Uman din satul Giuleşti, acolo unde edilul din localitatea Fârtăţeşti a amenajat un centru social de urgenţă. Acolo, mama şi fiul au fost deratizaţi, încălziţi, şi hrăniţi bine. „De când sunt căderi mari de zăpadă străbat zilnic toate satele pentru a rezolva şi problema drumurilor, dar şi cazurile sociale. Din fericire, am fost anunţat la timp că o femeie şi fiul ei sunt aproape îngheţaţi în casă, acoperişul locuinţei lor prăbuşindu-se pe alocuri datorită stratului mare de zăpadă. I-am luat de acolo, împreună cu reprezentantul ISU din localitate, şi i-am dus la căldură în condiţii foarte bune. I-am pus să se spele, le-am dat mâncare şi multe ceaiuri să se încălzească” – ne-a declarat primarul localităţii Fârtăţeşti. Cei doi au fost ţinuţi în centrul social o zi şi o noapte, edilul Voicescu luând legătura cu directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Nicolae Badea, pentru a duce familia Răduţ la Centrul Social de la Băbeni.

Casa în care locuiau mama şi fiul ei era dărăpănată şi nu se mai putea locui în ea. De aceea, în primăvară, primarul localităţii Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, va face tot posibilul să le repare locuinţa celor doi şi să-i aducă înapoi în localitate. „Nu este primul caz de acest gen, am mai ajutat şi alte persoane nevoiaşe. Trebuie să le dăm o mână de ajutor că sunt semenii noştri şi aşa este firesc. Nici nu mă gândesc să nu le repar casa în primăvară şi să nu le construiesc sobe noi. Voi vedea de unde fac rost de fonduri, însă îi voi ajuta şi le voi crea condiţii bune de trăit” – ne-a mai spus primarul localităţii Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...