Prefectul Ungureanu a refuzat să se prindă în „Hora Unirii” cu şefii pesedişti ai Consiliului Judeţean

26 Ian 2012

SĂRBĂTOARE. În premieră naţională, autorităţile publice vâlcene şi-au dat mâna în două Hore ale Unirii, o dată în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea şi a doua oară în faţa Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Iniţiativa celei de-a doua hore a avut-o chiar preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Din păcate, intenţia sa bună a fost tratată cu dispreţ de reprezentantul Guvernului în judeţ, prefectul Petre Ungureanu, care a refuzat să intre în horă, deşi a fost invitat de mai multe ori, pesedistul Dumitru Persu întinzându-i chiar mâna.

Ziua de 24 ianuarie, memorată în istoria României ca ziua când s-a desăvârşit Unirea Principatelor Române de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, s-a sărbătorit anul acesta şi la Rm. Vâlcea, într-un mod inedit însă. Punctând o premieră naţională, autorităţile publice vâlcene şi-au dat mâna în două Hore ale Unirii, o dată în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea şi a doua oară în faţa Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Iniţiativa celei de-a doua hore a avut-o chiar preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, care, după momentul festiv de la Prefectură, el invitând toată mulţimea la o „agapă” în faţa instituţiei pe care o conduce. Gestul său frumos a fost tratat cu dispreţ însă de reprezentantul Guvernului în judeţ, prefectul Petre Ungureanu ignorând invitaţia făcută de adversarii săi politici de a se uni într-o horă. Nu o dată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pesedistul Dumitru Persu, i-a întins mâna prefectului, invitându-l să i se alăture în horă. El a fost refuzat însă, Petre Ungureanu preferând să se uite de pe margine şi să comenteze momentul cu colegii din PDL. Disensiunile dintre prefectul de Vâlcea şi şefii Consiliului Judeţean Vâlcea sunt de notorietate, Petre Ungureanu şi Ion Cîlea adresându-şi cuvinte grele în ultimul timp, acuzându-se reciproc şi refuzând orice fel de colaborare.

În final, în hora de la Consiliul Judeţean Vâlcea au intrat şi câţiva pedelişti, printre aceştia numărându-se primarul Romeo Rădulescu, viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu, pedelistul Ştefan Prală şi şefa femeilor pedeliste Gabriela Ene. Mai apoi, mulţimea de autorităţi şi râmniceni care au participat la eveniment au fost invitaţi de Ion Cîlea să ciocnească un pahar de vin fiert şi să mănânce o felie de cozonac, pe acordurile unei formaţii de muzică populară.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...