Poliţiştii stau cu mâna întinsă la primari

23 Ian 2012

INTERESE. Şeful Poliţiei Vâlcea vrea cu orice preţ să-i determine pe primarii vâlceni să contribuie lunar cu bonuri pentru combustibilul poliţiştilor. Pentru acest lucru chestorul Stoica a apelat deja la conducerea Prefecturii Vâlcea, a ATOP Vâlcea şi a Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a interveni pe lângă edili.

Prezent la bilanţul poliţiştilor din Horezu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, chestorul Ion Stoica, a început să se roage de primarii prezenţi să-l ajute lunar cu câteva bonuri de combustibil. El i-a şi ameninţat voalat, declarând că va apela la toţi factorii de decizie de la nivelul judeţului pentru a-i determina pe edili să dea către secţiile rurale, orăşeneşti şi municipale de poliţie combustibil necesar pentru a efectua patrularea pe timp de noapte. Inspectorul – şef al IPJ Vâlcea susţine că s-a adresat conducerii ATOP Vâlcea, a Consiliului Judeţean Vâlcea şi a Prefecturii Vâlcea, şefii acestor instituţii promiţând că vor interveni pe lângă primari pentru a da bonuri de combustibil poliţiştilor. Astfel, chestorul Stoica crede că va scădea infracţionalitatea pe timpul nopţii, iar rezultatele poliţiştilor vor fi mai bune. „Sunt mulţumit de ce s-a realizat în 2011. A fost un an extrem de greu, pentru că a fost unul în care s-a făcut reformă şi reorganizarea poliţiei urbane şi a poliţiei rurale. Toată lumea se aşteaptă să avem rezultate excepţionale de la început. Nu se poate acest lucru, dar totuşi la nivelul judeţului Vâlcea rezultatele bune au început să apară. Asta în ciuda faptului că anul trecut a fost unul de criză şi anul acesta va fi la fel. Să reuşeşti să ai combustibil tot timpul şi să realizezi patrularea este un lucru extraordinar. Suntem printre puţinele judeţe din ţară care nu a tras maşinile pe dreapta. Acum nu vă ascund că am făcut adrese către ATOP Vâlcea şi am făcut şi un apel către primari să ne acorde sprijinul în a ne asigura o cotă parte şi combustibil. Să ştiţi că sunt foarte multe judeţe unde absolut toate localităţile sprijină posturile de poliţie, secţiile de poliţie şi poliţiile municipale şi orăşeneşti cu combustibil şi le asigură o funcţionare mult mai bună. O să venim cu protocoale care s-au făcut de comun acord cu reprezentanţii Curţii de Conturi şi fiecare primărie poate să ne sprijine cu câteva bonuri de combustibil lunar pentru ca noi să fim mult mai prezenţi în teritoriu, în special pe timp de noapte atunci când se înregistrează cea mai mare creştere a infracţionalităţii” – a declarat chestorul Ion Stoica.

Avertismente către poliţiştii rurali

Şeful IPJ Vâlcea a profitat de ocazie totuşi şi le-a transmis poliţiştilor rurali să pună mâna pe treabă, susţinând că are semnale că anumiţi agenţi nu-şi fac meseria. Mai mult decât atât, chestorul Stoica susţine că sunt anumite secţii rurale de poliţie unde agenţii s-au axat numai pe rutieră, iar hoţii îşi fac de cap în zonă fără a fi deranjaţi. Cu toate acestea inspectorul – şef este de părere că odată ce toate localităţile din judeţul Vâlcea îşi vor monta sisteme de supraveghere video, starea infracţională va scădea simţitor. Până acum, în jur de 10 localităţi beneficiază de camere video în punctele sensibile ale comunităţilor. „De la bilanţul trecut, încă cinci localităţi din zona Horezu au reuşit deja să-şi monteze sistem de supraveghere video. Asta înseamnă un pas important în prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. Sunt promisiuni ca toate localităţile din judeţul Vâlcea să facă eforturi pentru a monta un astfel de sistem de supraveghere. Vă asigur că situaţia operativă, starea infracţională pe raza localităţilor va scădea în condiţiile în care vor fi montate camere video în tot judeţul. Pe această cale, insist ca poliţiştii de la secţiile rurale de poliţie să-şi facă datoria pentru că am semnale că nu se munceşte aşa cum trebuie. Atunci când se impune ca după ora 16.00 să intervenim într-o situaţie, să o facem şi apoi vom găsi metode să îşi ia liber pentru orele lucrate pentru că suntem într-o situaţie grea şi nu mai putem plăti orele suplimentare” – a mai spus inspectorul – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, chestorul Ion Stoica.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...