Mâncarea care s-a consumat, de Revelion, la OK, s-a evaporat

12 Ian 2012

TARDIV. Potrivit declaraţiilor şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, Maria Murăruş, testele de laborator efectuate pe mâncarea recoltată de la Restaurantul OK-Events au fost negative. Reamintim cititorilor noştri că mai multe persoane care au petrecut Revelionul OK au ajuns la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă Vâlcea, cu toxiinfecţii alimentare după ce, spun ei, au consumat mâncarea preparată de bucătari cu ocazia acestui eveniment. Clienţii localului acuzau febră, vărsături, dureri abdominale şi cefalee. Cei de la OK au scăpat basma curată din scandalul care, mai multe zile, a ţinut prima pagină a ziarelor locale, legat de mâncarea improprie consumului, servită în seara de Revelion şi, datorită căreia, peste 40 de persoane au ajuns la spital, trei dintre ei având nevoie de spitalizare, timp de mai multe zile. Deşi Direcţia de Sănătate Publică a fost anunţată, printr-un telefon anonim, chiar în prima zi a anului 2012 că OK serveşte mâncare de o calitate îndoielnică, conducerea instituţiei nu a făcut nicio verificare în acest sens, precizând că „sesizarea nu a fost suficient de fermă”. Maria Murăruş, director al DSP, spune că poate s-ar fi deplasat la restaurant pentru a face verificări, dacă cel care a făcut sesizarea ar fi depus o solicitare scrisă, aşa cum a promis la telefon. Să înţelegem că, deşi există obligaţia DSP să verifice şi acest tip se sesizări, că anonimele nu sunt luate în considerare şi că indiferent cât de grave ar fi aspectele semnalate de cineva, ne trebuie o duritate ieşită din comun pentru  a fi luaţi în seamă? Asta reiese din declaraţiile halucinate ale directoarei Murăruş. Şi pentru a ne accentua sentimentul de perplexitate, ea ne-a declarat: „Da, au venit probele. Rezultatele sunt negative. Din alimentele de la Revelion, nu s-au găsit decât nişte iaurt şi ouă, care oricum nu au făcut parte din meniul acelei zile. Ei au obligaţia, conform legii, să ţină probele din mâncare, timp de 48 de ore, la frigider. Noi am luat probe în data de 3 şi nu am mai găsit nimic”. Este foarte posibil ca bucătarii de la OK să se descotorosească repede de mâncarea cu probleme, ştiind bine că lipsa acesteia din frigidere le poate rezolva problemele. Întrebarea care ne vine obsesiv în minte este de ce conducerea DSP nu a acţionat, aşa cum ar fi fost normal, la momentul sesizării şi a stat nepăsătoare în timp ce oamenii stăteau la rând la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Vâlcea? OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...