Repetabilul blestem!

09 Ian 2012

TRAGEDIE. De la începutul anului, doi tineri de 19 ani, un băiat şi o fată, şi-au pierdut viaţa în grave accidente de circulaţie în preajma localităţii Horezu. În ambele incidente, tinerii se întorceau de la discotecă, iar neatenţia, viteza şi consumul de alcool i-a costat viaţa. La ultimul accident, cel de duminică, 8 ianuarie a.c., a fost implicată şi ambulanţa ce transporta victimele la spital, asistentul fiind grav rănit.

Şoselele din preajma localităţii Horezu par a fi blestemate în această perioadă de început de an. În decurs de o săptămână, doi tineri au murit în grave accidente de circulaţie. Dacă în data de 3 ianuarie a.c., un băiat de 19 ani şi-a pierdut viaţa, în localitatea Tomşani, după ce maşina în care se afla s-a izbit de copacii de pe marginea drumului, duminică, 8 ianuarie 2012, o tânără tot de 19 ani a murit într-un grav accident de circulaţie în preajma staţiunii Horezu, autoturismul în care se afla izbindu-se de asemenea de copacii de pe marginea drumului.

Distracţia a costat-o viaţa

În dimineaţa de 8 ianuarie a.c., locuitorii din Horezu au aflat cu stupoare că viteza a mai făcut o nouă victimă pe drumurile localităţii. Totul s-a întâmplat în jurul orei 02.10 , când şoferul unui BMW a pierdut controlul volanului şi a lovit din plin copacii de pe marginea drumului. În maşină se aflau patru tineri, o fată de 19 ani decedând pe loc – Geanina Vladu, o alta aflându-se în comă – Alexandra Dini – 16 ani, iar conducătorul auto şi un alt pasager fiind grav răniţi. Din câte se pare, BMW-ul nu era proprietatea celui de la volan, ci a unuia din pasageri, Cătălin Tănase. Cu toate acestea, şoferul, Ionuţ Popa – 20 de ani, din localitatea Buneşti, nu s-a sfiit să se urce la volan şi să-i transporte pe ceilalţi tineri de la discotecă deşi consumase băuturi alcoolice. Mai mult decât atât, şoferul nu a ţinut cont de condiţiile meteo şi de faptul că şoseaua era acoperită cu polei, el având o viteză foarte mare. „Conducătorul  auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0, 13 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. În cauză sunt efectuate cercetări faţă de şofer, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă” – se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Ambulanţa ce transporta răniţii, implicată şi ea într-un accident

La doar 30 de minute după producerea accidentului, în acelaşi loc a mai avut loc un incident, de data aceasta fiind implicată ambulanţa ce transporta răniţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Nici nu a plecat bine de la locul gravului accident de circulaţie şi ambulanţa, ce avea girofarele pornite, a fost lovită din plin de un Audi, al cărui şofer nu s-a asigurat la ieşirea de pe un drum comunal, în DN 67 ce leagă oraşele Râmnicu Vâlcea de Horezu.  Din păcate, şoferul ambulanţei, Valentin G. – 52 de ani, nu a mai putut evita impactul şi atât asistentul – Grigore P., 62 de ani, cât şi şoferul au fost grav răniţi, ei prezentând mai multe fracturi ale membrelor inferioare.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...