Patron de discotecă în Amărăşti, hacker în Spania

09 Ian 2012

ÎNŞELĂCIUNE. Un tânăr în vârstă de 29 de ani din Amărăşti, Dorel Sălăvîrtea, este cercetat pentru organizarea de licitaţii false şi tranzacţionări fictive de autoturisme, activităţi desfăşurate în Spania, în perioada 2006-2009, al căror prejudiciu total a depăşit suma de 9.000 euro. Poliţiştii din Amărăşti şi specialiştii Biroului Urmăriri au reuşit identificarea şi reţinerea bărbatului care este urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Spania, pentru comiterea de infracţiuni informatice.

Vâlceanul Dorel Sălăvîrtea a fost prezentat, în data de 5 ianuarie 2012, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care a  emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Trebuie spus că tânărul este patronul unei discoteci din Amărăşti, iar cei care-l cunosc susţin că nu a avut niciodată probleme cu legea. „M-a mirat foarte tare să aud că a fost arestat, pentru că ştiam că este un om care-şi vede de treabă şi care nu a deranjat pe nimeni niciodată. Îl ştiu ca pe un om care a respectat legea. Îmi aduc aminte că în momentul în care şi-a deschis discoteca, mi-a cerut lista cu toate avizele, a vrut să fie corect.  Imobilul în care a făcut discoteca a fost cumpărat, în urma unei licitaţii, cu vreo 800 sau 900 de milioane lei vechi, iar investiţia totală, din câte mi-a spus, a fost de 15 mii de euro. Oricum, dacă este vinovat trebuie să plătească. Aşteptăm şi noi să vedem ce se întâmplă”, ne-a declarat primarul comunei Amărăşti, Constantin Drăghici.

Sălăvîrtea nu a mai avut probleme cu legea

Pe pagina de internet a Curţii de Apel Piteşti a fost publicată o soluţie din data de 6 ianuarie 2012, din care aflăm că instanţa  fixează „termen de judecată la data de 10 ianuarie 2012, pentru depunerea mandatului european de arestare, însoţit de traducerea în limba română”. „În baza dispoziţiilor art.103 alin.2 din Legea nr. 302/2004 (privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală – n.r.) având în vedere semnalarea introdusă în Sistemul Informatic Schengen, privind existenţa unui mandat european de arestare, emis conform Hotărârii din data de 21.10.2011 în dosar. Tribunalul de primă instanţă şi instrucţie nr. 2 din San Clemente (Cuenca), dispune arestarea lui Dorel Sălăvîrtea, pe o durată de 5 zile, începând cu data de 6 ianuarie 2012 până la data de 10 ianuarie 2012, inclusiv. Fixează termen de judecată la data de 10 ianuarie 2012, ora 12.00, pentru depunerea mandatului european de arestare, însoţit de traducerea în limba română. În baza dispoziţiilor art.103 alin.2 din Legea nr.302/2004, republicată, dispune ca procurorul să prezinte mandatul european de arestare, tradus”, se arată în soluţia amintită.

Şeful Poliţiei Amărăşti, Valentin Dobra, ne-a declarat că a fost luat prin surprindere de arestarea bărbatului şi spune că nimeni nu a bănuit ilegalităţile pe care le-a comis în Spania. „Nu a mai avut probleme cu legea. Nu ştiu foarte multe despre acest caz, doar că a săvârşit infracţiuni de natură informatică şi aşteptăm să vedem dacă va fi extrădat autorităţilor spaniole”, ne-a spus poliţistul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...