9 incendii în primele patru zile ale anului 2012

05 Ian 2012

EVENIMENTE. Pompierii vâlceni sunt în alertă în acest început de an nou. În doar trei zile ei au fost nevoiţi să se lupte cu flăcările în nouă incendii de proporţii, în mai multe localităţi de pe teritoriul judeţului Vâlcea. Pompierii susţin că seceta este principala cauză ce declanşează incendiile şi de aceea sunt pregătiţi să intervină în orice situaţie.

S-au jucat cu focul

Prima intervenţie a angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” Vâlcea a fost chiar în prima zi a anului 2012, când, în jurul orei 15.22, au fost solicitaţi să stingă un incendiu în localitatea Tomşani. Flăcările au izbucnit la casa Silviei S., după ce nepoţii acesteia s-au jucat cu focul. Până la stingerea incendiului a ars acoperişul casei în suprafaţă de 24 de metri pătraţi, precum şi mai multe piese de mobilier din locuinţă. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de o jumătate de oră, iar valoarea estimativă a pagubelor însumează circa 10.000 de lei, în timp ce cea a bunurilor salvate aproximativ 30.000 de lei.

Piromanul din Mădulari

A doua zi a anului nou a fost una liniştită pentru pompieri, ei neştiind că în data de 3 ianuarie 2012 vor fi nevoiţi să stingă nu mai puţin de şapte incendii. Primul incendiu a fost anunţat în jurul orei 00.56, în comuna Mădulari, sat Mamu, acolo unde a luat foc locuinţa Anei T. Intervenţia pompierilor a durat circa 40 de minute, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la locuinţele învecinate. Până la stingerea incendiului a ars acoperişul casei construit din lemn, cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. Primele estimări ne arată că valoarea pagubelor este de 30.000 de lei. Mai mult, pompierii susţin că din primele cercetări s-a descoperit că flăcările au izbucnit în urma folosirii unei surse de aprindere de către o persoană necunoscută.

Întâmplător sau nu, în aceeaşi noapte, în aceeaşi localitate, a izbucnit un alt incendiu de proporţii, provocat intenţionat se pare de aceeaşi persoană. De data aceasta însă, piromanul din Mădulari, satul Mamu, a dat foc unui adăpost de animale ce aparţine Elenei G. Până la stingerea incendiului au ars aproximativ 100 de kilograme de lemne de foc ce erau depozitate în grajd. Valoarea pagubelor totalizează circa 250 de  lei, iar cea a bunurilor salvate 40.000 de lei. Pompierii şi poliţiştii încearcă acum să dea de urma piromanului.

Le-au ars proviziile de iarnă

Tot în a treia zi a anului 2012, în jurul orei 13.10, pompierii au fost solicitaţi să intervină în comuna Măciuca, sat Ciocănari, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. Până la stingerea incendiului au ars 20 hectare de vegetaţie uscată, 40 ml de gard din lemn şi 20 puieţi de prun. Valoarea pagubelor urmează să se stabilească în perioada imediat următoare.

În jurul orei 13.18, angajaţii ISU Vâlcea au intervenit în comuna Creţeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale cu fânar la partea superioară, proprietatea lui Silviu I. Până la stingerea incendiului, au ars adăpostul de animale cu fânar la partea superioară construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment în suprafaţă de aproximativ 32 metri pătraţi, o tonă de fân şi 500 de kilograme de lemne de foc. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins. Cercetările preliminarii arată că flăcările au izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică. Valoarea estimativă a pagubelor însumează circa 4000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 40.000 de lei.

Incendii în serie

Şi în localităţile Grădiştea, Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Şuşani pompierii s-au luptat cu flăcările. În comuna Grădişea a luat foc un depozit de furaje ce aparţine lui Dumitru B. Până la stingerea incendiului, au ars 1000 de kilograme de plante furajere şi 200 metri pătraţi de vegetaţie uscată. În municipiul Rm. Vâlcea a luat foc un gard în lungime de 1,5 metri pe strada Ştirbei Vodă, gard ce aparţine Mariei B., iar în municipiul Drăgăşani pompierii au fost nevoiţi să stingă un incendiu izbucnit la un container de gunoi.

În data de 4 ianuarie 2012, la ora 02.21, pompierii militari ai ISU au intervenit în comuna Şuşani, sat Stoiculeşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un acoperiş al locuinţei Constanţei Ghiţă. „Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 10 metri pătraţi din structura din lemn a acoperişului cu învelitoare din tablă. Valoarea estimativă a pagubelor însumează circa 3.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 25.000 de lei. Cercetările preliminarii arată că incendiul a izbucnit de la scânteile rezultate de la coşul pentru evacuarea fumului rămas necurăţat înaintea folosirii sobei” – se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...