Ministrul Funeriu ameninţă voalat primarii USL

22 Dec 2011

SPECULAŢII. „Vreau să le transmit primarilor, mai ales celor din opoziţie, să nu facă jocuri politice pe seama cadrelor didactice şi a elevilor. Să nu vină cu modalităţi de operare prin care să nu plătească naveta şi apoi să dea vina pe Guvernul României sau pe Ministerul Educaţiei” – susţine ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Început de săptămâna fulminant pentru autorităţile publice judeţene, care au primit vizita ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. Acesta a fost prezent în staţiunea balneară Călimăneşti – Căciulata, participând la o şedinţă de lucru cu toţi inspectorii şcolari generali din România. La întâlnire au mai participat şi primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, dar şi primarul oraşului Călimăneşti, Ilie Amuzan.

Prezent în judeţul Vâlcea, Daniel Funeriu – ministrul Educaţiei, a făcut o serie de declaraţii care au stârnit nemulţumirea reprezentanţilor mass-media. Astfel, el consideră că judeţului nostru nu-i mai poate aloca microbuze şcolare în perioada imediat următoare, pentru că, spune el, în trecut, Vâlcea a primit mai multe microbuze decât alte judeţe. Daniel Funeriu nu a aflat însă că nu mai departe de acum câteva luni de zile, în localitatea Fârtăţeşti, elevii erau transportaţi la şcoală cu căruţa, iar în alte comune microbuzele vechi de ani de zile rămân împotmolite în nămol prin păduri, iar copiii sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri prin frig, zăpadă sau ploaie pentru a învăţa carte. Ministrul Educaţiei s-a limitat în a da răspunsuri evazive, neuitând însă să ridice Guvernul Boc în slăvi. „Transportul elevilor este în sarcina autorităţilor publice locale, în sarcina primăriilor. Desigur că, Ministrul Educaţiei, de fiecare dată când poate, alocă mijloace de transport, venind în sprijinul autorităţilor publice locale pentru rezolvarea acestei probleme. Judeţul Vâlcea a primit în trecut un număr foarte mare de microbuze, mai multe decât alte judeţe. Nu am acum o cifra exactă, însă statisticile peste care m-am uitat au arătat că Vâlcea este un judeţ care a primit un număr mai mare de microbuze decât alte judeţe ale României. Dar, fundamental este faptul că transportul este în sarcina autorităţilor publice locale. Judeţul Vâlcea nu se află într-o situaţie de maximă urgenţă, însă de fiecare dată când Guvernul poate să facă acest lucru va aloca microbuze” – a spus ministrul Funeriu.

Avertismente

O altă problemă a învăţământului vâlcean adusă în vederea ministrului Educaţiei a fost referitoare la restanţele la plata navetei profesorilor. La această dată doar 10 primării din cele 89 din judeţul Vâlcea şi-au achitat datoriile faţă de profesori, cadre didactice care chiar dacă nu au primit banii pe transport continuă să se ducă la orele de curs. Ministrul Daniel Funeriu însă a aruncat pisica în curtea autorităţilor publice locale, care se aşteaptă să-i rezolve problemele din învăţământ, susţinând în continuu că nu poate fi decât cu sufletul alături de profesorii vâlceni, fără a putea mişca măcar un deget. Cu toate acestea, Funeriu nu s-a sfiit să nu arunce câteva ameninţări înspre primarii USL. „Aş vrea să le transmit foarte clar primarilor din Vâlcea, să nu facă ceea ce au făcut anumiţi primari din Teleorman, ca atunci când nu au plătit salariile cadrelor didactice pentru că bugetele lor erau suspendate pe motiv că au făcut deturnări de fonduri. În acest context, vreau să le transmit primarilor, mai ales celor din opoziţie, să nu facă jocuri politice pe seama cadrelor didactice şi a elevilor. Să nu vină cu modalităţi de operare prin care să nu plătească naveta şi apoi să dea vina pe Guvernul României sau pe Ministerul Educaţiei. Oamenii trebuie să ştie clar că dotările şcolilor şi naveta cadrelor didactice sunt în sarcina autorităţilor publice locale. De ce în unele comune se poate şi în altele nu? Pentru că unor primari le pasă de şcoală, altora nu” – a mai spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...