CURAJUL DE A SPUNE “NU”

19 Dec 2011

RECLAMAGIU. Petre Ungureanu, mai marele prefect de Vâlcea, a pârât-o pe şefa Gărzii de Mediu Vâlcea, Daniela Ştefoane, direct la conducerea Ministerului Mediului, deoarece aceasta refuză să i se supună, să meargă la şedinţele sale şi să-i amendeze pe primarii USL doar pentru că aşa vrea el.

Răzbunător, prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că funcţia pe care o vremelnic o deţine nu-i foloseşte decât pentru a-şi face jocurile politice. De curând, reprezentantului Guvernului în judeţ i s-a pus pata pe şefa Gărzii de Mediu Vâlcea, Daniela Ştefoane, pentru că aceasta a refuzat să se supună unui control al Prefecturii Vâlcea. Nesupunerea comisarului – şef de mediu se datorează faptului că şefii Ministerului Mediului au transmis o circulară în care specifică foarte clar că Garda de Mediu nu se supune Prefecturii şi, ca atare, prefecţii nu au niciun drept de control. Mai mult decât atât, Petre Ungureanu s-a declarat extrem de nemulţumit că Daniela Ştefoane nu a mai participat în ultimul timp la nicio şedinţă a Colegiului Prefectural, aceasta preferând să trimită rapoartele şi să nu se prezintă. De asemenea, comisarul – şef al Gărzii de Mediu Vâlcea a refuzat categoric să-i mai amendeze pe primarii USL pentru diferite motive neîntemeiate doar pentru că aşa-i cerea prefectul Ungureanu. Din aceste considerente, prefectul de Vâlcea a făcut o plângere la Ministerul Mediului, cerând sancţionarea drastică a Danielei Ştefoane şi demiterea ei din funcţie.

De cealaltă parte, comisarul – şef al Gărzii de Mediu Vâlcea, Daniela Ştefoane, susţine că, din punctul său de vedere, nu a comis nicio greşeală pentru că instituţia pe care o conduce nu se supune Prefecturii. Mai mult, Daniela Ştefoane spune că era nevoită să se lipsească de un comisar de mediu tot timpul pentru a-i face mofturile prefectului de a amenda primarii şi, datorită personalului foarte redus, nu îşi mai îndeplinea norma. „De fiecare dată i-am transmis rapoartele cu toate controalele din judeţ şi amenzile, iar lipsa mea de la şedinţe se datorează faptului că am fost în concediu sau am fost ocupată cu alte treburi. Am auzit că este o reclamaţie la Ministerul Mediului împotriva mea făcută de prefectul Ungureanu şi că acea reclamaţie se află acum la Compartimentul Juridic. Sincer mi se pare că se cam forţează lucrurile, pentru că, dacă e să spunem lucrurilor pe nume, eu nu am făcut totul de capul meu. Atunci când a vrut să vină în control la Garda de Mediu Vâlcea nu am putut să-l las pentru că am primit o hârtie de la Minister care-mi interzicea să-l las. Conform acelei hârtii, prefectul nu are drept de control la Garda de Mediu, iar instituţia pe care o conduc nu se subordonează Prefecturii Vâlcea. Ne cerea să ne ducem la primari să-i terminăm şi eu nu am putut face acest lucru, în primul rând pentru că nu mi se pare corect. Mai mult, aveam un comisar care se ocupa numai de rapoartele lui şi de controale şi noi suntem opt cu toţii. Oricum, sincer sunt foarte dezamăgită de comportamentul prefectului. M-a sunat să-mi spună că nu are nimic cu mine şi să-mi ureze la mulţi ani de ziua mea şi a doua zi îmi făcea reclamaţii la Ministerul Mediului. Pot să-mi pierd funcţia din cauza lui şi nu-mi pare rău că mi-am dat seama ce caracter are” – ne-a declarat şefa Gărzii de Mediu Vâlcea, Daniela Ştefoane.

Din câte se pare, de acelaşi tratament a avut parte şi şefa Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Vâlcea, Narcisa Urea, care a fost ameninţată, voalat, de prefect că îi va face plângeri la minister.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...