Ministrul Elena Udrea a vizitat şantierul pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului

OPTIMISM. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, susţine că pârtia de schi de la Obârşia Lotrului va fi deschisă publicului în luna martie a anului viitor, iar în anul 2013 întreaga bază de agrement va fi inaugurată. Duminică, 11 decembrie, dumneaei a fost prezentă la Obârşia Lotrului, împreună cu toată conducerea PDL Vâlcea. Deşi vizita a fost declarată ca fiind de lucru, s-a evitat invitarea la eveniment a iniţiatorului şi beneficiarului proiectului pârtiei, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Acesta, informat direct de pe pârtie de un ziartist “acreditat” pe lângă doamna ministru, s-a arătat indignat de faptul că pedeliştii îşi arogă merite pe care nu le au şi îşi fac campanie electorală cu proiectul său. „Acum văd că se încearcă ca paternitatea acestui proiect să o ia prefectul Ungureanu sau colegul meu Bulacu, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, care nu au nicio contribuţie. Este o zonă care va dezvolta foarte mult turismul din judeţul nostru şi pedeliştii încearcă să-şi facă campanie electorală pe munca altora” – susţine preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Vizită surpriză, duminică, 11 decembrie a.c., în judeţul Vâlcea. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a poposit pentru câteva ore la Obârşia Lotrului unde a evaluat stadiul proiectului construirii pârtiei de schi, proiect finanţat de ministerul pe care îl conduce. Demnitarul pedelist a fost aşteptat, pe şantierul de la Obârșia Lotrului, de colegii săi de la PDL Vâlcea, printre care îi putem nominaliza pe Dorel Jurcan, Samoil Vâlcu, Romulus Bulacu, Ştefan Prală, Ion Tudor şi mulţi alţii. La faţa locului a fost prezent şi prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, însă celui căruia i s-a simțit lipsa a fost nimeni altul decât şeful judeţului Ion Cîlea, care nu a fost invitat, deşi este iniţiatorul proiectului, instituţia pe care o conduce, în speţă Consiliul Judeţean Vâlcea, beneficiarul investiţiei.

Pârtia va fi deschisă în luna martie 2012

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a vizitat, timp de 2 ore, pârtia de schi de la Obârşia Lotrului, pârtie care începe deja să prindă contur. La finalul plimbării până la cota 2.000, doamna ministru s-a arătat încântată de stadiul proiectului şi le-a transmis  potenţialilor investitori în domeniul hotelier să se grăbească să facă investiţii pentru că în luna martie a anului viitor pârtia va fi deschisă publicului, iar în anul 2013 întreaga investiţie a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului va fi inaugurată. „Am vrut neapărat să văd cum se derulează proiectul pe care-l avem aici la Vidra. Construim o pârtie de schi, în total, adunate, suprafeţele însemnând 9 kilometri de pârtii, 3 kilometri de telegondolă, teleschi şi telescaun. Este prima investiţie în domeniul schiabil făcută de la zero. Până în acest moment, în aproape trei ani de mandat, am investit în extinderea şi modernizarea domeniului schiabil, atât în Valea Jiului, cât şi pe Valea Prahovei, dar şi în Bucovina. De data aceasta, avem o investiţie de la zero. Este un domeniu schiabil pe care îl construim de la început şi sperăm ca această investiţie să fie însoţită în curând de investiţii private. Aşteptăm investitorii privaţi, care să dezvolte infrastructura de cazare şi de agrement. Eu cred că prezenţa Guvernului aici, prezenţa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului este o garanţie că vrem ca zona să se dezvolte din punct de vedere turistic. Avem în apropiere staţiunea Obârşia Lotrului, Vidra şi Voineasa. Există capacitate de cazare care trebuie modernizată acum şi îi aşteptăm şi pe cei ce vor să construiască noi capacităţi” – a declarat ministrul Elena Udrea.

Iniţiatorul proiectului, Ion Cîlea, nu a fost invitat

Reamintim că, la Voineasa – Obârşia Lotrului, vor fi amenajate patru pârtii de schi, care vor avea o lungime totală de 5 kilometri, o telegondola mixtă cu cabină, un telescaun, o parcare cu o capacitate de 400 de locuri, instalaţii de iluminat şi tunuri de zăpadă, investiţia totală ridicându-se la 140 de milioane lei. Finanţarea vine din partea Ministerului Turismului, iar beneficiarul este Consiliul Judeţean Vâlcea. Iniţiatorul proiectului de amenajare a infrastructurii de agrement din zona Vidra-Obârşia Lotrului este preşedintele CJ Ion Cîlea. Acesta s-a declarat mâhnit de decizia democrat-liberalilor vâlceni de a-şi însuşi proiectul şi a se lăuda cu el în faţa mass-media, menţionând că a muncit foarte mult pentru ca pârtia de schi de la Obârşia Lotrului să se realizeze. „Nu m-a anunţat nimeni de vizita doamnei Udrea, deci nici nu m-au invitat la eveniment. Este foarte grav din punctul meu de vedere că pedeliştii îşi arogă merite pe care nu le au. Ştiţi bine că această investiţie de la Obârşia Lotrului este în programul meu încă din campania anului 2008. Toate studiile pentru pârtia de schi au fost făcute de Consiliul Judeţean, din propriul buget. La început, proiectul era prevăzut să se deruleze din fonduri europene, însă cofinanţarea era foarte mare şi eu am decis să apelez la Guvern pentru a obţine suma necesară. Am obţinut-o cu mari eforturi. Acum văd că se încearcă ca paternitatea acestui proiect să o ia prefectul Ungureanu sau colegul Bulacu, care nu au nicio contribuţie. Este o zonă care va dezvolta foarte mult turismul din judeţul Vâlcea şi pedeliştii încearcă să-şi facă campanie electorală pe munca altora. Dacă vor continua aşa voi fi nevoit să iau atitudine şi să ies public să spun cum stau de fapt lucrurile” – ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...