Doi vâlceni urmăriţi internaţional au fost prinşi de poliţişti

05 Dec 2011

DECIZII. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au refuzat extrădarea hackerului vâlcean acuzat de infracţiuni informatice în Ungaria, în timp ce celălalt vâlcean acuzat de trafic de persoane în Franţa îşi aşteaptă extrădarea în spatele gratiilor din România.

Zilele trecute, poliţiştii au prins doi infractori vâlceni ce erau daţi în urmărire internaţională. Sava Căldăraru – 25 de ani, din Rm. Vâlcea, şi Cătălin Florin Gioadă – 22 de ani, din Voiceşti, aveau emise pe numele lor mandate de arestare internaţionale pentru trafic de persoane în Franţa, respectiv infracţiuni informatice făcute în Ungaria. Sava Căldăraru a fost prezentat în faţa instanţei de judecată a Curţii de Apel Piteşti care a dispus arestarea sa preventivă, până când procurorii vor depune mandatul internaţional de arestare tradus în limba română. Atunci judecătorii vâlceni vor putea lua decizia de a-l extrăda sau nu autorităţilor franceze pe infractorul vâlcean.

În cazul hackerului Cătălin Florin Gioadă, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au refuzat să-l extrădeze autorităţilor din Ungaria, ei susţinând că acesta mai este inculpat şi în alt dosar de la Tribunalul Vâlcea. „(…) refuză executarea mandatului european nr.10.B.27.553/2011/2 emis de autorităţile judiciare din Ungaria - Tribunalul Districtual Central din Pesta la data de 24 august 2011 - pe numele persoanei solicitate GIOADĂ FLORIN-CĂTĂLIN, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, domiciliat în comuna Voiceşti, sat Voiceşti, judeţul Vâlcea. Constată că susnumitul a fost trimis în judecată pentru aceleaşi fapte ce motivează mandatul european, fiind inculpat în dosarul nr.4776/90/2011 al Tribunalului Vâlcea. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 02 decembrie 2011, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” – se arată în soluţia Curţii de Apel Piteşti.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...