Drept la replică

14 Noi 2011

Referitor la articolul cu titlul ”PDL se pregăteşte să-şi pună oamenii în funcţiile de primari interimari”, solicităm următorul drept la replică:

Acuzaţiile grave pe care le conţine articolul „PDL se pregăteşte să-şi pună oamenii în funcţiile de primari interimari”, publicat în data de 10.11.2011, mă obligă să reamintesc atât autorului acestuia cât şi cititorilor bisăptămânalului „Vocea Vâlcii” că prefectul judeţului, în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu, asigură respectarea cadrului legal în administraţia publică.

Construirea unui scenariu ce contravine prerogativelor acestei funcţii, pe seama unor pretinse afirmaţii care mi se atribuie şi pe care, de altfel, vă invit să le probaţi, denotă multă imaginaţie. Dacă articolul reprezintă proză de ficţiune, locul lui nu e într-o publicaţie destinată informării publicului larg. Cu atât mai mult cu cât scenariul, în care sunt amestecaţi prefectul, premierul şi partide politice, e de-a dreptul „abracadabrant”.

Dar, cum anul viitor este unul electoral, e de înţeles că un subiect cu astfel de ingrediente are priză la public. Ceea ce, însă, nu exonerează de răspundere jurnalistul în privinţa celor aşternute pe hârtie.

Cât despre  social-democratul Dumitru Persu şi „zicerile” sale, ce compun în proporţie covârşitoare articolul, ce ar fi de spus? Probabil personajul este sub efectul afirmaţiilor pe care prefectul le face „ şi pe la televizor”, efect pe care el însuşi îl descrie atât de plastic. Altfel nu se explică nici gravele acuzaţii aduse preşedintelui ţării  şi nici amnezia care-l bântuie în privinţa unor funcţii publice la care face referire.

În rest, fiecare îşi asumă responsabilitatea celor afirmate sau scrise pentru spaţiul public, în acord cu legislaţia în vigoare.

Petre Ungureanu

Prefectul judeţului Vâlcea

10.11.2011

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...