Apărarea independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale a trei judecători vâlceni

03 Noi 2011

Pe ordinea de zi a plenului şedintei Consiliului Superior al Magistraturii din 18 octombrie 2011, s-a aflat Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 2053/IJ/1660/SIJ/2011 privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de doamnele judecător Carmen Dina, Smaranda Floricioiu şi domnul judecător Mihai Bogdan Mateescu, de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, urmare unor critici considerate incorecte aduse de ziaristul Tiberiu Pîrnău, în “Ziarul de Vâlcea”. Cu această ocazie Plenul CSM a hotărât admiterea cererii de apărare a independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale a doamnei Smaranda Floricioiu, judecător la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, a reputaţiei profesionale a doamnei Carmen Dina şi a domnului Mihai Bogdan Mateescu, judecători la Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi emiterea unui comunicat de presă de către Biroul de informaţii publice şi relaţii cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

După cum se ştie, în paginile publicaţiei “Ziarul de Vâlcea” s-au adus grave acuzaţii judecătorilor menţionaţi, critica fără probe a acestora conducând la sesizarea CSM de către cei trei magistraţi. Menţionăm că unul dintre judecători, Bogdan Mateescu, considerând că a fost calomniat şi insultat, s-a adresat instanţei de judecată, chemând în faţa judecătorilor pe autorul afirmaţiilor apreciate ca fiind ireale şi tendenţioase şi pe editorul ziarului amintit SC Pirmar SRL. Tot judecătorul Bogdan Mateescu, dorind să aibă parte de o dreaptă judecată, fără suspiciuni de subiectivism din partea cuiva, a cerut strămutarea procesului său, solicitare aprobată, acesta desfăşurându-se, în perioada viitoare, la Judecătoria Sibiu.

N.B. – În urmă cu 5 ani de zile, după sancţionarea firmei noastre cu ireala amendă de 3 miliarde de lei, pentru abateri de la disciplină în construcţii (maximum de amendă era doar de un miliard de lei), în conferinţele de presă televizate organizate de Ion Nicolae, autorul moral al abuzului în serviciu comis de subordonaţii săi, de la Inspecţia în Construcţii, ziaristul invitat Tiberiu Pîrnău, acompaniat de eternul său prieten Traian Guminschi, cu o furie şi o răutate inexplicabilă,  s-a făcut cel mai al dracului acuzator al nefericirii noastre, cerându-ne să nu ne mai sustragem de la plata amenzii, deşi ştia că aceasta nu era o sancţiune contestată în instanţă şi că nu este posibil să fie plătită în cuantumul stabilit abuziv. El ne-a acuzat şi înjurat, cu o duşmănie inexplicabilă, pe toate tonurile posibile. De atunci, Pîrnău a pierdut mai multe procese de insultă şi calomnie, trebuind să plătească sute de milioane de lei (vechi) despăgubiri morale şi cheltuieli de judecată (Clara Florescu – 15.000 RON, Cristian Buican – 50.000 RON, Eduard Dulăcioiu – 5.400 RON  etc.), iar noi nu ne-am bucurat niciodată şi nu am scris vreun cuvânt, în ziar, despre nefericirea lui, cerându-i să achite despăgubirile – definitive - la care va fi obligat toată viaţa. Am păstrat liniştea decenţei profesionale, dar nu ne-am putut solidariza şi nu ne putem solidariza cu el. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face – zicală care se adevereşte! Pentru necredincioşi, păstrăm imaginile filmate de la respectivele conferinţe de presă unde se poate vedea atitudinea lui Tiberiu Pîrnău. În câteva imagini sugestive, văzând furia “acuzatorului”, până şi “călăul” nostru -  Ion Nicolae - se arată surprins şi nedumerit!

• Romeo POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...