Chestorul Stoica îşi promovează prietenii în funcţii

31 Oct 2011

JOCURI DE CULISE. După înlăturarea comisarului – şef Preda din funcţia de şef al Poliţiei Municipale, chestorul Stoica se pregăteşte să-şi promoveze prietenii în fruntea acestei structuri. Dacă postul de şef este ocupat de Eugen Neaţă, acesta având şi susţinerea prefectului Ungureanu, ei bine în funcţia de adjunct se pare că va fi numit un bun amic al lui Ion Stoica, subcomisarul Gabi Popa. Şi la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vâlcea se pregăteşte numirea unui nou şef, acesta urmând a fi uns un alt prieten al chestorului, şeful Poliţiei Municipale din Drăgăşani, Constantin Gabăr.

Se anunţă noi schimbări în fruntea Poliţiei Municipale. De curând, şeful acestei structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a fost retrogradat din funcţie, în urma unei hotărâri judecătoreşti. Este vorba de comisarul – şef Ion Preda, care a fost demis din funcţia de şef al Poliţiei Municipale, după ce judecătorii au decis să îi dea câştig de cauză Ministerului Administraţiei şi Internelor, într-un proces intentat de Preda pentru suspendarea deciziei MAI de trecere a sa într-o funcţie inferioară. Astfel s-a ajuns ca Ion Preda să fie retrogradat la nivelul de bază al gradului deţinut, acum ocupând postul de ofiţer specialist I la Poliţia Rutieră. Locul său a fost luat de comisarul-şef Eugen Neaţă, acesta ocupând funcţia interimară până la o decizie definitivă şi irevocabilă în cel de-al doilea proces intentat de Ion Preda. Numai că, din câte se pare, nici Neaţă nu ar fi pe „placul” chestorului Stoica, deoarece acesta nu-şi ascunde nicio clipă intenţia de a reveni în fruntea IPJ Vâlcea, el fiind se pare sprijinit din spate şi de prefectul Petre Ungureanu. Astfel se face că, pentru a-l controla îndeaproape pe comisarul Eugen Neaţă, chestorul Ion Stoica pregăteşte avansarea în funcţia de adjunct a bunului său prieten subcomisar Gabi Popa. „Nu ştiu ce se pregăteşte şi ce nu. Este decizia dânsului şi nu am ce comenta pe margine. Eu totuşi am speranţe că alături de mine în fruntea Poliţiei Municipale se va întoarce domnul Ion Preda, pe funcţia pe care a ocupat-o. Din câte ştiu, acuzele ce-i sunt aduse nu sunt fondate şi sper ca justiţia să-i facă dreptate” – ne-a declarat comisarul – şef Eugen Neaţă, şeful interimar al Poliţiei Municipale.

Reamintim că, cu doar câteva luni în urmă, la bursa zvonurilor s-a lansat informaţia că în fruntea Poliţiei Municipale va fi adus nimeni altul decât şeful Poliţiei Municipale din Drăgăşani, Constantin Gabăr, unul din oamenii chestorului Ion Stoica, inspectorul-şef al IPJ Vâlcea. Nu s-a întâmplat până acum acest lucru, dar gurile rele nu exclud varianta ca lui Gabăr să-i fie păstrat locul de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, post vacant se pare la această oră.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...