Pentru a se îngriji de sănătate / Primarului din Boişoara i s-a ridicat interdicţia de a părăsi judeţul

24 Iul 2011

PROCES. Petre Popescu a cerut instanţei Tribunalului Vâlcea să părăsească judeţul Vâlcea pentru a merge la o operaţie în Sibiu, dar şi pentru a face o serie de analize la o clinică de cardiologie din Cluj. Astfel, el poate să-şi facă toate investigaţiile medicale în perioada 1 august – 1 septembrie 2011.

Săptămâna trecută, primarul localităţii Boişoara, Petre Popescu, a depus o cerere la Tribunalul Vâlcea, solicitând ridicarea măsurii restrictive de nepărăsire a judeţului în interes medical. Astfel, procesul s-a judecat miercuri, 20 iulie a.c., edilul din Boişoara punându-le în vedere magistraţilor vâlceni că are grave probleme de sănătate, ce necesită tratament specializat în alte judeţe ale ţării. Petre Popescu susţine că trebuie să se opereze de urgenţă la un picior, iar intervenţia chirurgicală va fi făcută la Sibiu. Mai mult decât atât, primarul are probleme mai vechi cu inima şi de aceea este nevoit să meargă la o clinică de cardiologie din Cluj pentru a-şi face analizele necesare. Ţinând cont de toate argumentele aduse de edilul din Boişoara, judecătorii vâlceni i-au permis acestuia să părăsească judeţul Vâlcea, pentru a-şi efectua analizele medicale necesare, în perioada 1 august – 1 septembrie 2011.

Reamintim că Petre Popescu a fost pus sub învinuire de procurorii DNA Piteşti, fiind acuzat de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Anchetatorii au stabilit că primarul Popescu a primit mită de la controversatul om de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL şi SC Marvelov SRL, o vilă construită pe terenul edilului şi o combină frigorifică, bunuri estimate la aproximativ 200.000 de lei. În schimb, edilul le-a atribuit ilegal firmelor lui Ciogescu contracte din bani publici de 5 milioane de lei.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...