Plimbări cu avioanele de agrement la Orleşti

29 Iun 2011

• Primarul Cârstina a organizat un eveniment pe cinste

REUŞITĂ. „Anul acesta trebuia să fie deosebit faţă de alţi ani, dorind să-i scot din case pe consătenii mei şi să-i mai distrag de la traiul acesta greu, să le aduc un zâmbet pe buze. Criza financiară a reuşit să ne ridice probleme serioase tuturor şi chiar dacă nu am avut la dispoziţie un buget mare pentru a organiza acest eveniment, consider că a ieşit totuşi un bâlci deosebit” – ne-a declarat primarul localităţii Orleşti, Constantin Cârstina.

Această săptămâna a fost una de sărbătoare pentru locuitorii comunei Orleşti, primarul Constantin Cârstina organizând un bâlci la care oamenii s-au distrat pe cinste. Aşadar, pe data de 29 iunie a.c., a avut loc un eveniment cu tradiţie în localitatea Orleşti, la care au fost invitate să participe autorităţile judeţene, dar şi mari personalităţi ale muzicii tradiţionale populare româneşti. Bâlciul a ajuns la cea de-a XV-a ediţie, primarul Constantin Cârstina reuşind să-i surprindă pe alegătorii săi cu organizarea unor evenimente inedite. „Anul acesta trebuia să fie deosebit faţă de alţi ani, dorind să-i scot din case pe consătenii mei şi să-i mai distrag de la traiul acesta greu, să le aduc un zâmbet pe buze. Criza financiară a reuşit să ne ridice probleme serioase tuturor şi chiar dacă nu am avut la dispoziţie un buget mare pentru a organiza acest eveniment, consider că a ieşit totuşi un bâlci deosebit” – ne-a declarat primarul localităţii Orleşti, Constantin Cârstina. Acesta le-a pregătit totuşi o surpriză de proporţii locuitorilor comunei, el reuşind să-l convingă comandantul aerodromului din Craiova să aducă în Orleşti două avioane de agrement, un motodeltaplan şi un bimotor, cu care orleştenii s-au putut plimba pentru o sumă de 50 lei. În localitate s-au dovedit a fi destui amatori de senzaţii tari, unul dintre aceştia fiind chiar primarul Cârstina. „Le-am luat-o înainte celor din Rm. Vâlcea şi am făcut aerodrom la Orleşti. Serios acum, am reuşit să-l conving pe comandantul aerodromului de la Craiova, care-mi este prieten de mulţi ani, să aducă aceste două avioane de agrement la Orleşti şi nu a costat primăria niciun leu. Nici costul unui tur nu mi s-a părut exagerat, iar oamenii pot spune că s-au distrat” – ne-a mai declarat primarul Constantin Cârstina.

Evenimentul s-a încheiat grandios, nu înainte însă de a urca pe scenă nume celebre ale muzicii populare româneşti, iar printre acestea putem enumera: Marcela Fota, Mariana Ionescu Căpitănescu, Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu, Maria Ghinea, cu toţii, acompaniaţi de orchestra Galaţi de la Orleşti.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...