Drumurile din Vâlcea, lăsate fără marcaje de ministrul Transporturilor

29 Iun 2011

CRIZĂ. Deşi la finele anului trecut, prefectul Petre Ungureanu anunţase lansarea unui program amplu de trasare a marcajelor rutiere şi amplasarea unor opritoare de viteză şi a unor indicatoare rutiere, pentru fluidizarea traficului spre zonele turistice în special, Ministerul Transporturilor  a uitat să aloce sumele necesare pentru punerea lui în practică. Vâlcenii au rămas şi fără banii pentru reabilitarea drumurilor şi fără marcajele rutiere. Noul ministru, Anca Boagiu, a considerat că vâlcenii pot circula şi în ,,orb”, chiar dacă drumurile din judeţ au fost declarate ca fiind adevărate capcane ale morţii.

Vâlcenii plătesc degeaba rovinieta. În judeţul Vâlcea, şi nu numai, lucrările demarate pentru reabilitarea drumurilor bat pasul pe loc din cauza  constructorilor, marcajele nu se pot face din cauza Ministerului Transporturilor care a uitat să aloce în acest an banii  pentru marcarea  drumurilor naţionale din Vâlcea. Eugen Mănescu, directorul  Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea, a declarat că este primul an în care nu a primit fonduri pentru marcaje rutiere:

,,În acest an la Drumuri e o situaţie mai dificilă, s-au acordat  toţi banii părţii române pentru investiţii şi am avut doar strictul necesar. La ora actuală, s-au făcut marcaje pe 30 km, pe DN7, pe drumul european şi câteva intersecţii şi se aşteaptă o suplimentare de la buget. Ar fi primul an în care nu am realiza lucrările de marcaje rutiere, dar  am convingerea că într-o lună două se va rezolva şi vom intra în sezonul rece cu toate drumurile marcate.”

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va trebui să plătească în acest an zeci de milioane de euro în plus în contul unor credite contractate pentru lucrările făcute de unii regi ai asfaltului.

Astfel se va ajunge în situaţia în care, pentru acest an, nu vor mai avea bani şi  pentru întreţinerea drumurilor naţionale.

Lucrările de întreţinere a drumurilor naţionale trebuie suportate de companie din veniturile proprii ale acesteia, mai precis din încasările din roviniete.

Directorul Eugen Mănescu aşteaptă degeaba banii de la MT, începând din martie 2011 CNADNR va trebui să achite câteva zeci bune de milioane de euro firmei Romstarde, pentru lucrările de modernizare a DN 67C.

Deşi şoselele din Vâlcea au fost incluse în categoria celor mai periculoase din ţară, nici Ministerul, nici Poliţia Rutieră, nici  RAJDP-ul nu se grăbesc să le readucă la standardele prevăzute de lege din cauza lipsei de  fonduri.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...