Ciogescu a cerut instanţei să-i ridice restricţia de părăsire a localităţii

22 Iun 2011

PROCES PENAL. Judecătorul vâlcean Bogdan Constantinescu a stabilit ca următorul termen în dosarul „Dobrişan – Ciogescu” să aibă loc în data de 14 septembrie 2011, atunci când se vor relua audierile acuzaţilor, dar şi a martorilor.

Eliberaţi din arest preventiv doar de câteva zile de către Curtea de Apel Piteşti, fostul director al CEC Bank – Rm. Vâlcea, Dorin Dobrişan, şi omul de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu au fost nevoiţi să se prezinte în faţa instanţei de judecată din Vâlcea. Procesul nu a durat însă mai mult de 5 minute, timp în care avocaţii administratorului societăţii ElectroVâlcea au cerut ridicarea măsurii restrictive de nepărăsire a localităţii a lui Ciogescu, acesta fiind nevoit să se deplaseze în judeţul Prahova, unde luna viitoare este citat să se prezinte în faţa magistraţilor Curţii de Apel Ploieşti în dosarul în care este implicat alături de fostul prim-procuror al judeţului Vâlcea, Teodor Trancă. Astfel, judecătorul vâlcean Bogdan Constantinescu a stabilit ca următorul termen în dosarul „Dobrişan – Ciogescu” să aibă loc în data de 14 septembrie 2011, atunci când se vor relua audierile acuzaţilor, dar şi a martorilor.

Reamintim că Dorin Dobrişan, fostul director CEC BANK şi al Administraţiei Apelor Olt, a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals în formă continuată, infracţiune de spălare  a banilor în formă continuată, complicitate la infracţiunea de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave. Cel de-al doilea inculpat aflat şi el în arest preventiv, patronul societăţii „Electrovâlcea”, Ovidiu Ciogescu, este trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi infracţiune de spălare a banilor.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată încă 7 persoane, care sunt judecate în stare de libertate. Constantin Bododea, inginer în cadrul Compartimentului Logistică al CEC BANK –Sucursala Râmnicu Vâlcea este acuzat de luare de mită în formă continuată, uz de fals, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la infracţiunea de spălare a banilor. Luminiţa Popescu, asociat unic şi administrator al SC Delux Imobiliare Râmnicu Vâlcea, Floriana Kovacs, administrator al SC Pro Confort SRL Râmnicu Vâlcea şi Alexandra Mădălina Ciuteanu, consilier vânzări în cadrul CEC Bank – Sucursala Râmnicu Vâlcea au fost trimise în judecată pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, aceasta din urmă recunoscându-şi însă fapta în faţa instanţei. Mai mult, Gheorghe Daniel Popescu, Odangiu Maria Magdalena şi Toma Adrian sunt judecaţi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...