Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


La Râmnicu Vâlcea, va fi construit primul avion supersonic românesc

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) a anunţat că, la jumătatea lui 2011,  vor începe testele pentru primul avion supersonic românesc. Primul zbor cu acest tip de avion va fi făcut la sfârşitul anului 2012, cu decolare şi aterizare pe suprafaţa Mării Negre. Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) a anunţat proiectul E-111 care constă în construirea primului avion supersonic românesc gândit să atingă o viteză de peste 1.500 km/h. Testele vor începe la jumătatea lui 2011: „Vor fi întâi teste pentru cabina aparatului, se vor ridica o serie de cabine la altitudini de 2.000-3.000 de metri cu elicoptere Puma deasupra Mării Negre, vor fi aruncate din elicopter, se va face testul de reintrare în atmosferă şi recuperarea lor cu paraşutele proprii, apoi tot anul viitor vom face şi testele de motor, în timp ce până la sfârşitul lui 2011 sperăm să prezentăm întregul avion, cu structura, cu motorul. Testele de zbor vor începe la jumătatea anului 2012, iar la sfârşit de an 2012 sperăm să realizăm primul zbor supersonic“, a spus Dumitru Popescu, preşedinte al ARCA.

Avionul va fi construit la Râmnicu Vâlcea, în prezent s-a trecut la realizarea matriţelor pentru forme, iar motorul va fi realizat tot în Vâlcea.

RAUL POP

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella