Ziua Mondială a Apei sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

20 Mar 2011

EVENIMENT. La sediul Administraţiei Bazinale Olt din municipiu, s-a sărbătorit în prezenţa şefilor de instituţii locale şi judeţene, Ziua Mondială a Apei. Au participat: prefectul Petre Ungureanu, şeful Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, Barabas Laszlo, directorul Administraţiei Bazinale de Apa Olt, viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu, precum şi alţii, iar directorul instituţiei care a găzduit importantul eveniment, Barabas Laszlo, a citit mesajul ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

Încă din 1993, în data de 22 martie se serbează Ziua Mondială a Apei, iniţiativă adoptată de Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, ce a avut loc în anul 1992, la Rio de Janeiro. Această celebrare doreşte să aducă în atenţie problemele globale legate de această resursă vitală pentru susţinerea vieţii şi dezvoltarea economico-socială a umanităţii. „Deşi România este o ţară relativ săracă în resurse de apă, ocupând poziţia 20 în Europa după resursa specifică utilizabilă, investiţiile realizate în mari amenajări complexe care au cuprins acumulări şi derivaţii interbazinale fac să nu existe probleme în ceea ce priveşte asigurarea resurselor de apă. Pe de altă parte, dezvoltarea economică şi socială, pe care a cunoscut-o România în ultimii 50 de ani, a impus realizarea de sisteme hidroedilitare pentru alimentarea cu apă a localităţilor şi canalizarea şi epurarea apelor uzate”, a spus şeful instituţiei.

Repartizarea neuniformă a resurselor de apă pe teritoriul ţării, gradul insuficient de regularizare a debitelor pe cursurile de apă, poluarea semnificativă a unor râuri interioare reprezintă principalii factori care determină ca zone importante ale ţării să nu dispună de surse suficiente de alimentare cu apă în tot cursul anului, mai ales în perioadele de secetă sau în iernile cu temperaturi scăzute. O caracteristică foarte importantă a resurselor de apă de suprafaţă ale României o reprezintă variabilitatea pronunţată a regimului hidrologic de la un an la altul.

RAUL POP

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...