Valeriu Stoica şi-a „tras” cramă la Drăgăşani de 20 de milioane de euro

17 Iul 2011

INVESTIŢIE. Podgoria se întinde la ora actuală pe aproximativ 30 de hectare, urmând să se extindă la 50 de hectare, urmărindu-se să se mai cumpere pământ în zonă.

Fost ministru al Justiției în perioada guvernării CDR, Valeriu Stoica, şi-a inaugurat, în mare taină, crama de pe domeniul viticol Vila Dobrușa, din Drăgășani. Crama Avincis şi conacul boieresc ce datează din anul 1904 au fost renovate şi modernizate, ele fiind opera arhitectului Alexandru Beldiman. Proprietatea a fost moştenită de soţia vicepreşedintelui PDL - Valeriu Stoica de la bunica sa, cea care începând din 1927 şi până la naţionalizare a avut grija de acest domeniu. Investiţie de circa 20 de milioane de euro, Crama Avincis a adunat la tăierea panglicii peste 300 de invitaţi, printre care politicieni, oameni de afaceri, ambasadori, producători de vinuri, parlamentari, dar şi un invitat de onoare în persoana guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Podgoria se întinde la ora actuală pe aproximativ 30 de hectare, urmând să se extindă la 50 de hectare, Valeriu Stoica urmărind să mai cumpere pământ în zonă. „După 1997, familia a recuperat proprietatea, dar atunci nu aveam nici un gând de investiţie. Am dobândit motivaţia de a porni pe acest drum după ce am vizitat crama Ştirbey. Am rămas impresionaţi de ce pot face acolo, iar când ne-am întors aici am privit cu alţi ochi această proprietate. Atunci am realizat că este păcat să nu facem eforturi să aducem locul la ceea ce a fost odată. Acum ne dorim să producem unele dintre cele mai bune vinuri din România şi printre vinurile reuşite din Europa. Credem foarte mult în soiul Cramposie. El este pariul nostru. Din această cauză am participat la înfiinţarea Asociaţiei Producătorilor de vinuri din Drăgăşani” – a spus Valeriu Stoica cu ocazia inaugurării.

În prezent, la AVINCIS, sunt plantate soiuri ca: Sauvignon Blanc, Cramposie, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Pinot Gris, Negru de Drăgăşani, Cabernet Sauvignon, Merlot şi Pinot Noir.

VLAD SOARE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...