Şeful Antidrog a tras chiulul de la întâlnirea cu directorii şcolari

16 Feb 2011

DEZINTERES. Comisarul Constantin Durleci, şeful  Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Vâlcea, a chiulit de la şedinţa organizată special de ISJ Vâlcea, pentru combaterea consumului de  droguri şi plante etnobotanice în unităţile şcolare de pe teritoriul municipiului. Reprezentantul instituţiei a apărut la finalul acţiunii, demonstrând că îl doare-n cot de întâlnirile lor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a organizat ieri, 16 februarie, o întâlnire cu toţi directorii unităţilor şcolare din municipiu pe tema combaterii consumului de droguri şi plante etnobotanice. Inspectorul şef al ISJ Vâlcea, Gabriela Ene, a invitat la şedinţă toţi factorii de răspundere precum primarul Romeo Rădulescu,  prefectul Petre Ungureanu şi  chestorul Ion Stoica. Comisarul Constantin Durleci, şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Vâlcea, a fost marele absent al acestei întâlniri, el preferând să-şi  trimită un reprezentant, dar la finalul acţiunii.

Absenţa comisarului Durleci a trecut neobservată, chestorul Soica suplinindu-l cu succes, în condiţiile în care transparenţa instituţională nu este punctul forte al comisarului  de la Antidrog. Stoica a declarat că fenomenul nu ar fi luat amploarea din prezent dacă profesorii, în special diriginţii, nu ar fi muşamalizat consumul de droguri.

,,Diriginţii muşamalizează consumul de droguri şi plante etnobotanice. Noi intervenim oricând, dacă suntem anunţaţi la timp. La fel şi în cazul violenţei în şcoli, fenomen care a crescut îngrijorător de mult. Eu cred că ar trebui să asigurăm paza acestor unităţi şcolare pentru că foarte multe nu au asigurată paza şi intră cine vrea şi cine nu vrea. Avem poliţişti de proximitate care au atribuţii clare în aceste cazuri, cu ajutorul lor am reuşit să reducem chiulul de la ore şi consumul de băuturi alcoolice, prin acţiunile întreprinse în barurile din vecinătatea unităţilor şcolare”, a precizat şeful IPJ Vâlcea.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...