Şefa de la Integrare pune beţe în roate unui proiect european

23 Feb 2011

REFUZ. Pasiuni şi orgolii mărunte la Consiliul Judeţean Vâlcea. Şefa Direcţiei de Integrare, Carmen Alexandrescu, l-a adus la disperare pe primarul localităţii Călimăneşti, Ilie Amuzan. Scandalul a fost provocat de un refuz, nu unul cu conotaţii sentimentale, ci administrative. Carmen Alexandrescu vrea să-i arate că e mai tare decât el în semnături şi refuză să-şi dea avizul pentru o documentaţie de mare importanţă pentru primarul Ilie Amuzan şi pentru judeţ: SF-ul pentru masterplanul de apă al judeţului. Amuzan o acuză că se dă vedetă doar pentru a se da importantă în faţa şefilor cu riscul întârzierii proiectului.

Masterplanul de apă al judeţului Vâlcea a intrat din nou în impas, de această dată din cauza angajaţilor CJ.  Zilele trecute, primarul localităţii Călimăneşti, social-democratul Ilie Amuzan, a sărit la gâtul directorului Direcţiei de Integrarea a Consiliului Judeţean, Carmen Alexandrescu. Motivul: şefa de la Integrare refuză să-şi dea avizul pe documentaţia Studiului de Fezabilitatea, ultima treaptă a proiectului înaintea demarării licitaţiei.

Primarul Ile Amuzan, preşedintele asociaţiei APA Vâlcea, spune că directorul Carmen Alexandrescu invocă tot felul de scuze, pune piedici intenţionat proiectului, doar pentru a demonstra conducerii CJ cât de importantă este  în acest proiect.

,,Practic, doamna Alexandrescu vrea să se dea vedetă. Încurcă intenţionat lucrurile ca să arate că e de neînlocuit. Vrea să insinueze cât de importantă este ea în acest proiect. Ea nu are nicio atribuţie în acest proiect, doar Asociaţia APA, Consiliul Judeţean şi Ion Cîlea. Dacă vrea să insinueze că ea e foarte importantă în acest proiect, îi amintesc că importanţi sunt cei şase primari, Consiliul Judeţean şi reprezentanţii din cadrul fiecărei instituţii, primării şi CJ. Nu ea. Luni dimineaţa am avut o şedinţă la Consiliului Judeţean pentru a da drumul la aplicaţie, să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei CJ şi aprobată, dar dânsa a zis că nu-şi dă semnătura. Trebuia să luăm cele şase hotărâri de consiliu local de la cele şase primării care fac parte din ADI şi să scoată o hotărâre de CJ. Ne-a explicat că nu-şi dă avizul pentru că nu are semnătura consultantului, a celor de la ILF Dahlem, decât în format electronic. I-am adus şi avizele cerute în original, cu semnături cu tot, dar tot nu a vrut să semneze, a găsit alte motive, pentru că semnăturile nu aveau nicio relevanţă. Orice am face găseşte câte ceva lipsă.  Am ajuns la concluzia că încurcă  intenţionat lucrurile, altfel ar pune pe hârtie tot ce trebuie adus şi am termina bâlciul ăsta inutil”, a declarat primarul.

Din fericire, vâlcenii nu vor pierde banii, chiar dacă vor întârzia din nou cu depunerea aplicaţiei. Amuzan a declarat că singurul incovenient îl reprezintă faptul că vor întârzia şi mai mult lucrările. ,,Aplicaţia trebuia depusă la finele lunii februarie, dar din cauza doamnei Alexandrescu va fi decalată undeva în luna septembrie 2011. Din fericire  banii nu se mai pot pierde, dar nu vom începe lucrările acum. Una e să termini lucrările peste trei ani, cum a specificat expertul, şi alta e să intri în toamnă. Doamna Alexandrescu trebuie să priceapă foarte bine că în acest proiect sunt doar două instituţii implicate, operatorul unic şi ADI, restul să-şi vadă fiecare de treaba lui”, a precizat Amuzan.

Carmen Alexandrescu dă mărunt din buze

Cu toate că luni dimineaţa a fost la un pas de a fi smotocită de primarul Amuzan, directorul Carmen Alexandrescu a refuzat să comenteze acuzaţiile primarului Ilie Amuzan. Scandalul dintre cei doi a ajuns la urechile întregului CJ, discuţia desfăşurându-se pe holul instituţiei. Diplomaţia şefei de la Integrare este surprinzătoare, ţinând cont de faptul că de obicei este o persoană foarte vocală.

Aceasta a declarat că acuzaţiile primarului sunt nefondate: ,,Eu nu pot să pun instituţia asta să semneze prostii. Nu am vrut să semnez documentaţia pentru că nu avea toate avizele consultantului. Nici ei nu semnaseră toate avizele. De fiecare dată când trimiteam un set de documente, ni se cereau altele. Proiectul nostru  a fost la pachet cu alte cinci judeţe de către experţi care nici măcar nu au dat prin Vâlcea. Până acum consultantul a schimbat nouă experţi şi fiecare a venit cu modificările lui. Eu sunt cea care răspunde şi nu mă învaţă nimeni cum se face un proiect, am în spate câţiva ani de activitate în domeniu. Numai noi ştim cât ne-am chinuit cu proiectul ăsta şi nu permit nimănui să mă jignească sau să-şi bată joc de munca mea şi a oamenilor de la Integrare”, a  declarat şefa Direcţiei de Integrare.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...