Paza în şcoli, o himeră pentru autorităţile vâlcene

20 Feb 2011

• Se vaietă, dar nu fac nimic

LIPSĂ DE IMPLICARE. La ora actuala în multe dintre şcolile din Râmnic şi în majoritatea unităţilor de învăţământ din mediul rural paznicii lipsesc cu desăvârşire. Asta pentru că nu mai departe de anul trecut conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a decis să trimită acasă toţi agenţii de pază. Acum, însă, autorităţile judeţului se plâng de numărul mare de incidente în şcoli, dar şi de consumul mare de etnobotanice, fenomen ce cu greu mai poate fi stopat în acest moment.

Problema siguranţei în şcolile vâlcene este una extrem de delicată şi care trenează de ani de zile. Din păcate, însă, autorităţile judeţului Vâlcea nu au reuşit nici până în prezent să asigure paza în şcoli, deşi de-a lungul timpului s-au confruntat cu o grămadă de cazuri de violenţă atât în curtea unităţilor, cât şi în afara lor. Într-o perioadă directorii şi inspectorii şcolari au crezut că introducerea uniformelor cu însemnele unităţii de învăţământ sau închiderea porţilor în timpul orelor de curs sunt soluţii ideale pentru a stopa incidentele. Mai mult decât atât, s-au angajat agenţi de pază în fiecare şcoală pentru a spori siguranţa. Aceste măsuri au fost bune pentru o perioadă, însă când nu s-a mai ţinut cont de ele, au început să apară din nou problemele.

Nu mai departe de anul trecut, după ce şapte şcoli din Vâlcea au fost prădate de hoţi, iar în şcoli au avut loc incidente soldate cu rănirea gravă a elevilor, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a primit ordin de la ministrul Educaţiei să demită paznicii din unităţile de învăţământ. Aşa se face că circa 70 de paznici din liceele vâlcene au fost puşi pe liber, iar acum ne întrebăm de ce consumul de etnobotanice printre elevii vâlceni a crescut vertiginos. Mai grav este, însă, că autorităţile judeţului se strâng în şedinţă odată la o jumătate de an, ajung la o concluzie dramatică, se plâng unii la alţii de problemele tinerilor din ziua de azi, iar a doua zi au şi uitat că trebuie să mai facă şi ceva în sensul acesta, pentru a stopa fenomenul. Nu mai departe de zilele trecute, la o întâlnire cu directorii şcolari şeful Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, Ion Stoica, se plângea că atât consumul de droguri, cât şi numărul cazurilor cu violenţă în unităţile de învăţământ au crescut foarte mult. Mai mult decât atât, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, a susţinut că are informaţii conform cărora cele mai multe droguri se consumă la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea. Printre alte şcoli din municipiu ce nu au la ora actuală paznici se numără Şcoala Generală nr. 2, Şcoala cu clasele I-IV din Goranu, Şcoala Generală nr. 10, Şcoala Generală Copăcelu şi Şcoala Generală nr. 9, iar în unităţile şcolare din mediul rural paza este asigurată doar pe timpul zilei, de profesori.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...