Guvernul Boc, cureaua de transmisie a FMI

20 Feb 2011

Preşedintele CNS Cartel Alfa Valcea, Aurel Popescu, susţine că sindicatele nu ar trebui să renunţe la manifestaţiile programate în această primăvară, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc încearcă discreditarea liderilor de sindicat mai vocali, prin tehnici specifice fostei securităţi. România trebuie să scape acum de Guvernul Boc, nu peste doi ani, pentru că este cureaua de transmisie a FMI, un guvern marionetă care deserveşte doar interesele Fondului.

Lupta sindicală a primit o lovitură sub centură din partea preşedintelui Traian Băsescu. Anchetarea celor 15 lideri sindicali de către ANI  a tăiat pofta sindicatelor de a organiza manifestaţii de protest împotriva actualului guvern. Chiar dacă o parte dintre liderii din teritoriu încearcă să respecte programul stabilit anul trecut, cum este cazul CNS Cartel Alfa Vâlcea, celelalte blocuri sindicale stau în expectativă în speranţa că liderii îşi vor rezolva cât mai curând problemele cu ANI.

Aurel Popescu, preşedintele CNS Cartel Alfa Vâlcea, susţine că şpăgile care s-au luat în vămi au fost impuse de oamenii din guvern, nu de liderii de sindicat.

,,Sindicatul nostru nu are baroni. Tehnica asta de a distrage atenţia de la lucruri foarte serioase şi foarte grave şi de a îndrepta atenţia publicului în altă parte, vine din urmă şi e o tehnică a celor care au colaborat cu fosta securitate. Nu e nicio problemă pentru noi.Din punctul meu de vedere este o diversiune absolut inimaginabilă, practicată de preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc pentru a îndrepta atenţia asupra liderilor de sindicat, asupra sindicatelor. Se încearcă ideea de discreditare a liderilor de sindicat că ei sunt cei corupţi, adică printre ei mă număr şi eu, chiar dacă sunt mai mititel, pentru că noi facem angajările şi noi luăm şpaga. Total greşit. Nu noi facem angajările. Eventual, noi putem să ajutăm o familie amărâtă, care nu are din ce să trăiască. Putem să-i găsim unui membru din familia respectivă un loc de muncă. Nu să facem noi angajările, mai ales în sistemul vamal unde angajările s-au făcut pe bani mulţi, iar banii s-au dus pe filieră până sus de tot spre sferele cele mai înalte ale guvernării. Absolut cu totul întâmplător, am stat de vorbă cu doi vameşi, amândoi mi-au spus că pe timpul cât au fost angajaţi  în vamă au lucrat sub un stres extraordinar pentru că li s-a impus un plan de luat şpagă. Să dea bani pe structură, prin şeful de vamă, prin alţi angajaţi, bani care se duceau în sus către puterea politică”, a afirmat liderul ,,Cartel Alfa”, filiala  Vâlcea.

Popescu susţine că sindicaliştii  ar trebui să-şi urmeze calendarul, să nu se lase intimidaţi de premierul Boc, pentru că doar prin acţiuni de masă vor putea să scape de  Guvernul Boc. ,,Dacă mai aşteptăm încă doi ani până la alegeri, cu acest Guvern, înseamnă că românii sunt un popor de oameni laşi, fricoşi, care stau cu cocoaşa mare şi  aplecată şi acceptă orice.După părearea mea, actualul guvern trebuie să plece, chiar dacă vine tot unul PDL cu oameni competenţi care să nu fure şi un prim-ministru care să fie prim-ministru, nu curea de transmisie. În momentul de faţă Guvernul României este o curea de transmisie a Fondului Monetar Internaţional, care este adevăratul guvern al României, pentru că Guvernul Boc face numai ce-i indică Fondul. Alte ţări precum Grecia, Bulgaria şi Ungaria nu au acceptat condiţiile impuse de FMI, numai guvernul nostru a acceptat, ba a şi  plusat înăsprind şi mai mult condiţiile puse de Fond cu riscul înfometării populaţiei”, a precizat liderul ,,Cartel Alfa” Vâlcea.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...