Spitalele din Bălceşti şi Brezoi nu vor mai fi desfiinţate

02 Mar 2011

REUŞITĂ. Şeful judeţului a venit cu veşti bune pentru vâlcenii din sudul şi nordul Vâlcii, el reuşind să obţină promisiunea conducerii Ministerului Sănătăţii că nu se vor desfiinţa cele două unităţi spitaliceşti şi, mai mult, că nu vor mai lua nicio decizie în privinţa spitalelor fără acordul autorităţilor judeţului.

Propunerea de desfiinţare a Spitalelor din oraşele Bălceşti şi Brezoi a creat un adevărat război între autorităţile judeţului Vâlcea şi conducerea Ministerului Sănătăţii. Timp de câteva săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, la „bombardat” pe ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, cu adrese peste adrese, cerându-i să renunţe la ideea de transformare a celor două spitale în cămine de bătrâni. În final, marţi, 1 martie a.c., şeful judeţului a venit cu veşti bune pentru vâlcenii din sudul şi nordul Vâlcii, el reuşind să obţină promisiunea conducerii Ministerului Sănătăţii că nu se vor desfiinţa cele două unităţi spitaliceşti şi, mai mult, că nu vor mai lua nicio decizie în privinţa spitalelor fără acordul autorităţilor judeţului. Asta, însă, în urma unei vizite a preşedintelui CJ Vâlcea la Ministerul Sănătăţii, fiind invitat să participe la o dezbatere publică pe care chiar el a cerut-o. Aşadar, în urma unor discuţii îndelungi, preşedintele Ion Cîlea a primit asigurări de la secretarul de stat Cristian Irimie că Spitalele din Bălceşti şi Brezoi nu se vor desfiinţa decât cu acordul său, iar Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti nu va fi comasat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. „Mi s-a spus că Ministerul Sănătăţii nu va închide şi nu va reprofila niciun spital fără acceptul administraţiilor locale. Am reuşit acest lucru care zic eu că este un lucru deosebit de important pentru cetăţenii acestui judeţ. Trebuie menţionat că existenţa unei linii de gardă la aceste spitale a fost una dintre condiţiile care le menţin ca atare. Cred că acest subiect este închis şi nimeni nu mai are voie să se bage peste noi” – a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Maternitatea şi Spitalul Judeţean vor fuziona

Singura incertitudine acum în ceea ce priveşte sistemul sanitar din judeţul Vâlcea rămâne fuziunea dintre Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Rm. Vâlcea şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, despre care şeful judeţului spune că trebuie să se realizeze. Numai că, Ion Cîlea doreşte să se facă această fuziune fără a se face disponibilizări în rândul angajaţilor TESA. Trebuie totuşi să menţionăm că, de curând, comisia înfiinţată de conducerea CJ,  pentru realizarea comasării Spitalului de Ostetrică şi Ginecologie Vâlcea cu Spitalul Judeţean de Urgenţă a finalizat raportul. În urma analizei economice, doar şapte angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, un infim ţinând cont de costurile salariale foarte mari înregistrate la Maternitate. O altă modificare implică restructurarea laboratorului de anatomie-patologică, angajaţii rămân, dar dispare funcţia de conducere. Astfel, medicul  Maria Bălan are de ales între statutul de angajat simplu şi cel  de liber profesionist. Conducerea unităţii medicale este ferm convinsă că angajaţii spitalului vor rămâne în spital chiar dacă  conducerea CJ le va diminua salariile.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...