Parcurile din Călimăneşti vor fi modernizate cu bani europeni

13 Feb 2011

INVESTIŢIE. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, aleşii judeţeni au aprobat cheltuielile neeligibile în cuantum de 17,3 miliarde de lei vechi, suportate din bugetul propriu al judeţului.

După mai bine de şase ani de când au demarat procedurile pentru proiectul „Modernizarea parcurilor balneare din staţiunea Călimăneşti – Căciulata”, călimăneştenii pot fi acum siguri că această investiţie se va realiza în curând. Asta pentru că, de curând, oraşului Călimăneşti i s-a aprobat finanţarea europeană pentru acest proiect în valoare de circa 174 de miliarde lei vechi, proiect ce va fi realizat şi cu resursele financiare ale Consiliului Local Călimăneşti şi Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, aleşii judeţeni au aprobat cheltuielile neeligibile în cuantum de 17,3 miliarde de lei vechi, din care TVA aferent acestora în valoare de peste 3 miliarde lei vechi. Mai mult decât atât, Consiliul Local al oraşului Călimăneşti va suporta, din bugetul local, suma de 2,6 miliarde lei vechi.

Prin acest proiect, primarul staţiunii Călimăneşti, Ilie Amuzan, are în vedere reabilitarea parcurilor pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, refacerea aleilor, iluminatul public, dotarea cu mobilier urban, refacerea chioşcurilor de muzică din cele două parcuri, refacerea fântânii arteziene, precum şi plantarea de arbori şi arbuşti. Mai mult decât atât, pe lângă modernizarea parcurilor balneare vor fi amenajate şi trotuarele străzii Calea lui Traian, dar şi suprafaţa pietonală pe care vor fi plantaţi arbori, precum şi iarbă şi flori.

Păreri contradictorii în CJ

La şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea, aleşii judeţeni democrat-liberali s-au arătat reticenţi în a vota acest proiect, dând dovadă că dezvoltarea turismului din judeţul nostru nu reprezintă o prioritate pentru ei şi implicit pentru actualul Guvern.  Dacă consilierul Dan Fiera a cerut să se găsească o altă sursă de finanţare în afară de Consiliul Judeţean, pedelista Iuliana Moise s-a arătat nemulţumită că mulţi agenţi economici din Călimăneşti şi-au făcut averi mari din turism, dar nu au contribuit cu nimic la reabilitarea infrastructurii. „Trebuie să remarcăm că niciuna dintre societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în turism pe raza staţiunii Călimăneşti nu a făcut nimic pentru a se vedea ceva în jurul activităţii lor. Este un dezastru ceea ce reprezintă turismul călimăneştean în acest judeţ şi acesta reprezintă un proiect care ne-ar putea scoate la suprafaţă. Dar, asta nu înseamnă că nu trebuie să încercăm să aducem şi partea de responsabilitate a agenţilor din zonă în ceea ce priveşte turismul din staţiune. Asta pentru că ei au făcut averi colosale, dar nu au făcut nimic pentru comunitatea din jur” – a susţinut Iuliana Moise, consilier judeţean PDL.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...