Dobrişan şi Ciogescu cer strămutarea procesului

09 Mar 2011

PENAL. În cadrul procesului, procurorii DNA le-au solicitat magistraţilor vâlceni prelungirea mandatului de arestare preventivă. Astfel, Dorin Dobrişan şi Ovidiu Eugen Ciogescu rămân după gratii încă 60 de zile.

Miercuri, 9 martie a.c., fostul director al CEC Bank – Rm. Vâlcea - Dorin Dobrişan şi omul de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu s-au prezentat în faţa magistraţilor vâlceni, pentru un nou termen în deja celebrul dosar de corupţie pentru care cei doi sunt arestaţi încă din toamna anului trecut. Cauza s-a amânat însă, pentru data de 6 aprilie 2011, pentru că Dobrişan şi Ciogescu au solicitat suspendarea termenului de judecată, ca urmare a cererii de strămutare a procesului, cerere ce se va judeca în data de 10 mai 2011, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La acest termen, însă, Alexandra Mădălina Ciuteanu, salariată a CEC Bank – Rm. Vâlcea, a cerut să beneficieze de noile prevederi ale Codului Penal, prin care învinuiţii pot beneficia de un tratament mai favorabil, în sensul că dacă ei îşi recunosc faptele înaintea citirii actului de sesizare penală, pot beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime. Trebuie să reamintim că Alexandra Mădălina Ciuteanu a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunilor de fals, uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu, fapte pe care le-a recunoscut şi pentru care, aşa cum spuneam, i se va reduce pedeapsa.

Mai mult decât atât, trebuie remarcat faptul că procurorii DNA le-au solicitat magistraţilor vâlceni prelungirea mandatului de arestare preventivă al lui Dobrişan şi Ciogescu cu încă 60 de zile. Cererea lor a fost aprobată, iar cei doi inculpaţi urmează să facă recurs la Curtea de Apel Piteşti.

RAUL POP

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...