Staţiunile vâlcene rămân în topul preferinţelor pensionarilor

26 Ian 2011

BILETE DE TRATAMENT. Anul acesta doar aproximativ 4.500 de pensionari din Vâlcea vor putea beneficia de bilete de tratament, foarte puţin comparativ cu anul trecut când numai până în luna iulie se primiseră 6.300 de bilete.  Trebuie menţionat că biletele de tratament sunt distribuite de calculator pe baza unor date şi a unui punctaj, prioritate având pensionarii care nu au mai fost în staţiuni în ultimii doi ani, bătrânii invalizi sau veteranii de război.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, Gabriel Andreescu, a anunţat zilele trecute că pensionarii vâlceni se pot duce de acum înainte să-şi depună cereri pentru bilete de tratament. Aceştia nu s-au înghesuit până acum, doar 400 de persoane depunând cereri în primele zile. Cele mai căutate staţiuni au fost ca de obicei cele din judeţul Vâlcea, pensionarii solicitând bilete de tratament la Călimăneşti, Băile Govora, Băile Olăneşti, Covasna, Băile Herculane şi Băile Felix. Directorul Gabriel Andreescu susţine că în acest an judeţului Vâlcea i se vor aloca doar 4.500 de bilete, puţine în comparaţie cu anul trecut când numai până în luna iulie s-au primit în jur de 6.300 de bilete de tratament. „Pe lângă cele 4.500 de bilete pe care cred că le vom primi anul acesta, vom mai solicita, după fiecare serie, suplimentări. Vreau să vă spun că vom primi bilete şi pentru staţiuni care nu sunt solicitate şi pe care le vom da înapoi la Casa Naţională de Pensii. Cele mai solicitate rămân cele din judeţul Vâlcea” – a declarat Gabriel Andreescu, director al Casei Judeţene de Pensii Vâlcea.

Bătrânii invalizi au întâietate

Conform legislaţiei în vigoare, cererile pentru biletele de tratament se depun cu cel puţin 40 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet. Noile formulare pe care se completează cererile de bilete de tratament sunt disponibile la sediul Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, dar şi pe Internet.

Trebuie să menţionăm că, potrivit noilor reglementări legislative, pot lua bilete de tratament pensionarii care nu au fost în nicio staţiune în ultimii doi ani. Mai mult decât atât, biletele de tratament sunt distribuite de calculator pe baza unor date şi a unui punctaj. Pentru o pensie mai mica de 400 de lei se ia un punctaj maxim. Punctaj mai mare obţin şi cei care suferă de o anumită deficienţă, care au un handicap sau dacă sunt veterani de război. „Oamenii trebuie să ştie că nu contează ordinea în care se depun aceste cereri. Primul venit nu va fi şi primul servit cum era înainte. Acum important va fi punctajul pe care îl vom întocmi pentru fiecare pensionar în parte. Punctajele se vor calcula în funcţie de numărul de bilete pe care pensionarul le-a solicitat în ultimii doi ani şi în funcţie de venituri. Trebuie să menţionez că vor avea întâietate bătrânii care primesc pensie de invaliditate” – mai spune directorul Casei Judeţene de Pensii Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...